Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan mummie saucijzenbroodjes

Halloween komt er aan. Tijd om een griezel avond te organiseren met plantaardige mummie saucijzenbroodjes. Bak ze nu!

Met Halloween in aantocht zien we de leukste creatieve recepten voorbij komen op social media. Ik dacht daar moet ik iets mee en ik bedacht het super makkelijke recept voor vegan mummie saucijzenbroodjes. Gemaakt met het nieuwe plantaardige worstje van This is plant-based dat vanaf nu te koop is bij jouw supermarkt. Ik kreeg het pakketje van Green Food Lab, zij sturen altijd super leuke perspakketjes naar me op.

Het recept is simpel te maken met maar 2 tot 3 ingrediënten, ideaal om met de kids te maken of voor een avondje griezelen met enge Halloween films met bijvoorbeeld een flinke pan pompoensoep! Bak je mee?

Ingrediënten voor 6 saucijzenbroodjes

9 velletjes bladerdeeg (Koopmans origineel is vegan)

6 worstjes van This isn’t pork plant based sausages

eet je Vega gebruik dan een eitje om de saucijzenbroodjes mee in te smeren voor het bakken

Bereidingswijze

  1. Ontdooi 9 velletjes bladerdeeg en snijd 3 plakjes in kleine reepjes.
  2. Pak de overige zes velletjes bladerdeeg en leg op ieder vel een worstje in het midden.
  3. Leg op ieder worstje nog twee reepjes bladerdeeg en vouw het saucijzenbroodje aan beide kanten dicht. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes vervolgens 30 minuten af op 180 graden. Eet je vega, bestrijk de broodjes dan voor het bakken met een beetje ei, laat dit achterwege voor de vegan variant.
  4. Fijne Halloween gewenst!

Klik hier voor meer tips voor Halloween.

Vegan mummie saucijzenbroodjes (versierd met suiker oogjes)

Spread the love