Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bananenbrood ontbijt met pindakaas swirls

Banenbrood, iedereen maakt het tegenwoordig en soms heb je nog wat plakjes over. Die kun je nu gebruiken voor mijn nieuwste ontbijt recept: Bananenbrood ontbijt met pindakaas swirls!

Iedere week rolt er bij mij thuis wel weer een vers bananenbrood uit de oven. Soms omdat de bananen (té) rijp zijn en soms gewoon omdat dit een heerlijk tussendoortje is. Mijn recepten voor verschillende soorten bananenbrood kan je terugvinden op deze pagina. Voor dit recept heb ik mijn laatste bananenbrood recept gebruikt hier zitten stukjes appel en walnoot in, super lekker.

Ingrediënten voor één portie

twee plakjes bananenbrood (mag ook oud bananenbrood zijn)

een el. 100% pindakaas met stukjes

halve appel

zes druiven

twee el. vanille Skyr

een handje granola – je krijgt van mij nu gratis mini’s als je een bestelling plaats bij MyMuesli

Bereidingswijze

  1. Grill of toast het bananenbrood. Ik gebruikte de elektrische grillplaat, maar je kunt natuurlijk ook je broodrooster gebruiken of bak het in de koekenpan.
  2. Was de druiven en appel. Halveer de druiven en snijd de appel in plakjes met schil.
  3. Leg de plakjes bananenbrood op een bord en schep er per plakje een lepel Skyr op.
  4. Voeg de plakjes appel en halve druiven toe.
  5. Top af met granola en pindakaas swirls.
  6. Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten op mijn website.

Bananenbrood ontbijt met pindakaas swirls
Spread the love