Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Staycation Scheveningen: tips voor foodies

Weet je nog die hittegolf van 2020

Weet je nog: begin augustus, die week dat het zo warm was en het kwik maar boven de 30 graden bleef? In die week ging ik een lang weekend naar zee met vriendinnetje Moniek om verkoeling wat verkoeling op te zoeken. De eerste staycation in deze tijden van corona is daarmee een feit geworden en we gingen lekker van zondag tot en met dinsdag overnachten in het Kurhaus. Het hotel midden op de boulevard van Scheveningen stond al een tijdje op mijn lijstje om eens te gaan overnachten. 

Nazomeren in eigen land

De voorspellingen geven nu aan dat we nog even kunnen gaan nazomeren, deze en volgende week. Een perfect moment om mijn Scheveningen tips met jullie te delen middels deze blog. Tijdens onze staycation was het nog volop zomervakantie. Hierdoor hebben we veel strandtentjes en beachclubs ontdekt wat verder van de boulevard af, hier was het een stuk rustiger én betaalbaarder. Dit stukje Scheveningen had ik anders nooit ontdekt, maar het is echt een heel leuk stukje strand waar ook surfscholen zitten waar je lessen kunt nemen of watersport materialen kunt huren zoals SUP boards.

Let’s go to the beach

Uiteraard deel ik ook mijn foodie tips met jullie, let’s go! We kwamen al vroeg aan in Scheveningen om alle drukte voor te zijn. Bij aankomst in het hotel blijkt dat er al een kamer vrij is voor ons, wat echt super fijn is wanneer je bepakt en bezakt aankomt voor een lang weekend weg. We hebben meteen onze spullen uitgepakt en ons klaar gemaakt voor een dagje zon, zee en strand. We namen de trap naar beneden, wat prima kan met een kamer op de tweede etage, en ik nam deze foto van het mooie trappenhuis.

Lazy sunday vibes bij Fonk Beach

Na een uitgebreide strandwandeling in de ochtend zijn we richting de haven van Scheveningen gelopen, waar ik nog niet eerder ben geweest. Net voor de haven zijn er nog heel wat gezellige strandtentjes en we strijken neer op een grote loungebank bij Fonk Beach. Eerst maar eens een kopje koffie en bijpraten! Moniek is een vriendin uit het zuiden van het land, ik zie haar niet zo vaak meer, maar het is altijd weer als vanouds als we elkaar zien en spreken. We hebben zin in een brunch en bestellen pancakes a la Fonk Beach.

Heerlijke brunch aan zee

De pancakes met fruit waren heerlijk en het is echt genieten om zo te brunchen in het zonnetje. We blijven lekker nog even loungen, want Fonk leent zich hiervoor perfect. Het personeel is ook super vriendelijk en denkt graag met je mee. Doordat ik de pancakes deelde op Instagram en we hier later nog eens zoete aardappel frietjes snackten kreeg ik een invite voor een share diner. We besloten om dit vast te leggen voor onze laatste avond op Scheveningen als een leuke afsluiter.

Maandagse activiteiten

Moniek nam op de tweede dag een surfles bij Aloha Surfschool. Tijdens haar les ben ik een drankje gaan doen bij Strandclub Wij waar ik onder andere een heerlijke iced frappuccino bestelde.  De strandclub is heerlijk rustig in de ochtend en ik heb me hier vermaakt met een boekje en het prachtige uitzicht op het strand. Na de surfles verteld Moniek erg enthousiast over The Shore Surfschool. De uitleg was zeer volledig, er werd o.a. ook uitgelegd hoe je je val kunt breken e.d. iets wat zij niet overal zo compleet ervaart. We blijven nog even hangen bij Strandclub Wij en bestellen hier in de avond heerlijke vegetarische saté met cassave chips. Ik hou van restaurants/strandclubs met dit soort gerechtjes op de menukaart: we hebben echt heerlijk gegeten. 

Dinsdag: tijd om de staycation goed af te sluiten

Onze laatste hele dag is al aangebroken en we genieten volop van de laatste dag aan het strand. Weer lopen we op ons gemakje richting de Scheveningse haven en ploffen we onderweg weer neer bij verschillende beachclubs. Fijne tip om een beetje binnen het budget te blijven met alle uitgaven is het bestellen van een karafje water. De meeste strandtentjes hebben dit op de kaart staan (met warm weer) zo kan je snel weer je vocht aanvullen in plaats van met een glaasje bronwater. Vaak zit er in het karafje water ook munt of citroen wat een heerlijk smaakje geeft. Een karafje water kost rond de 3 tot 4 euro.

Borrelplank om samen te delen

Onze laatste avond Scheveningen is helaas aangebroken. Deze luiden we in bij Fonk Beach waar we genoten van een heerlijke plank vol lekkers met dé heerlijke zoete aardappel patatjes én een glaasje cava. Beter had dit afsluitende diner niet gekund. Op de borrelplank kregen we o.a. diverse soorten smeersels met verse broodjes, smaakvolle groentes, veggie bitterballen en mini burgertjes. We hebben ervan gesmuld. Fonk Beach: thanks for the invite ^_^

Nog één drankje dan

We hebben iedere avond afgesloten op het ruime terras van het Kurhaus. Hier heb je heerlijk uitzicht op de boulevard en de prachtige zonsondergang. De gezelligheid van de Crazy Piano’s krijg je hier ook mee wat zorgt voor gezellige taferelen. Zo zagen we bijvoorbeeld een oud stel samen de show delen door samen te dansen op de boulevard. Geluksmomentjes bij zo’n mooie zonsondergang aan zee. We hebben echt genoten van deze staycation aan de Scheveningse kust!

Spread the love