Bak nu deze vegan walnoten brownies
juni 29, 2021
Plantaardig bakken, het gaat met steeds beter af en wat vind ik het heerlijk. Ik ben weer aan de slag gegaan met de walnoten van KoRo. Bak nu deze vegan walnoten brownies.
Zoals jullie weten werk ik al langer samen met KoRo. Maandelijks maak ik posts voor op Instagram en de recepten deel ik op de website van Rotterdamfood. Voor dit veganistische recept heb ik de walnoten en de chocodrops uit bulkverpakkingen gebruikt. Gebruik kortingscode: ‘Marisa5’ voor leuke korting in de webshop van KoRo.
Ingredienten
250 gram tarwebloem patent
45 gram walnoten van KoRo
150 gram plantaardige margarine
90 gram choco drops van KoRo
75 gram cocoapoeder
75 m.l. (Alpro) kokosdrink
200 m.l. water
2 e.l. kokosbloesemsuiker
1 t.l. bakpoeder
Bak nu deze vegan walnoten brownies
- Zet een steelpan op een laag vuurtje en smelt de plantaardige boter hierin.
- Weeg de tarwebloem af en doe dit in een beslagkom. Weeg dan ook de cocoapoeder af en doe het bij de tarwebloem. Schep hier ook nog de kokosbloesemsuiker bij.
- Voeg dan de kokosdrink en water toe en roer. Zodra de plantaardige boter is gesmolten kan je dit er ook bij doen en opnieuw roeren. Voeg als laatste nog de theelepel bakpoeder toe en roer kort.
- Hak de walnoten in kleine stukjes en voeg dit samen met de choco druppels door het beslag.
- Verdeel het deeg over een brownie bakvorm en top de brownies af met 12 walnoten in het midden.
- Bak de walnoten brownies 45 minuten af op 180 graden.
- E N J O Y !
Check hier mijn recept voor een truffel burrata salade met de walnoten van KoRo.