Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bak nu deze vegan walnoten brownies

Plantaardig bakken, het gaat met steeds beter af en wat vind ik het heerlijk. Ik ben weer aan de slag gegaan met de walnoten van KoRo. Bak nu deze vegan walnoten brownies.

Zoals jullie weten werk ik al langer samen met KoRo. Maandelijks maak ik posts voor op Instagram en de recepten deel ik op de website van Rotterdamfood. Voor dit veganistische recept heb ik de walnoten en de chocodrops uit bulkverpakkingen gebruikt. Gebruik kortingscode: ‘Marisa5’ voor leuke korting in de webshop van KoRo.

Ingredienten

250 gram tarwebloem patent

45 gram walnoten van KoRo

150 gram plantaardige margarine

90 gram choco drops van KoRo

75 gram cocoapoeder

75 m.l. (Alpro) kokosdrink

200 m.l. water

2 e.l. kokosbloesemsuiker

1 t.l. bakpoeder

Bak nu deze vegan walnoten brownies

  1. Zet een steelpan op een laag vuurtje en smelt de plantaardige boter hierin.
  2. Weeg de tarwebloem af en doe dit in een beslagkom. Weeg dan ook de cocoapoeder af en doe het bij de tarwebloem. Schep hier ook nog de kokosbloesemsuiker bij.
  3. Voeg dan de kokosdrink en water toe en roer. Zodra de plantaardige boter is gesmolten kan je dit er ook bij doen en opnieuw roeren. Voeg als laatste nog de theelepel bakpoeder toe en roer kort.
  4. Hak de walnoten in kleine stukjes en voeg dit samen met de choco druppels door het beslag.
  5. Verdeel het deeg over een brownie bakvorm en top de brownies af met 12 walnoten in het midden.
  6. Bak de walnoten brownies 45 minuten af op 180 graden.
  7. E N J O Y !

Check hier mijn recept voor een truffel burrata salade met de walnoten van KoRo.

Vegan walnoten brownies gemaakt met de walnoten van KoRo.
Spread the love