Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bestel nu de maandspecial van De Pizzabakkers

Restaurant Tres en De Pizzabakkers slaan de handen ineen voor een unieke samenwerking. Samen hebben ze een nieuwe maandspecial bedacht voor de maand juli. Bestel nu de maandspecial van de Pizzabakkers. Lees er meer over in dit artikel.

Tijdens de lockdown is er een idee ontstaan

Gedurende de lockdown hebben de ondernemers niet stil gezeten. Iedereen heeft denkt in mogelijkheden en wat kunnen we doen zodra de horeca weer open gaat. De Pizzabakkers en Restaurant Tres besloten de handen ineen te slaan. Dit resulteerde in een kitchen takeover voor een dag en een maandspecial op de kaart van De Pizzabakkers.

Michael van der Kroft is eigenaar van Restaurant Tres in Rotterdam. Ook is hij oud medewerker van De Pizzabakkers Haarlemmerdijk. Inmiddels runt hij samen met zijn partner Emy eigenaar van het veelgeprezen Restaurant Tres. Het lijkt een verschillende wereld vergeleken met De Pizzabakkers. Toch zijn er juist veel overeenkomsten: tijdens deze samenwerking staan ambacht, kwaliteit en herkomst van producten centraal.

De Pizzabakkers bakt pizza’s op traditionele Romeinse wijze in een Italiaanse houtoven. Restaurant Tres daarentegen zoekt naar innovatieve manieren om culinaire gerechten te combineren met lokale ingrediรซnten. Waar Restaurant Tres gaat voor Nederlandse producten, kies De Pizzabakkers enkel voor lokale Italiaanse producten. Beide restaurants vinden echter herkomst erg belangrijk en kopen daarom in bij lokale boerenfamilies.

Op woensdag 23 juni was Michael van der Kroft even terug op het oude nest. Bij De Pizzabakkers nam hij eenmalig de keuken over. Hier serveerde hij de gasten zijn interpretatie van het menu van De Pizzabakkers. De twaalf pizza’s en de pizza van de maand vertaalde hij naar dertien gangen in Tres stijl. Dit resulteerde in dertien speelse, hyperlokale en huisgemaakte gerechten.

Bestel nu de maandspecial van De Pizzabakkers

Een van de dertien gerechten is de Pizza Tres. Deze maandspecial is vanaf 1 juli te bestellen bij De Pizzabakkers. De Pizza Tres is rijkelijk belegd met mozzarella, tijm, Parmezaanse kaas, gele tomaatjes en rucola. Mocht je wel vlees eten dan kan hier nog Lardo di Conca aan toe worden gevoegd.

Klik hier voor meer artikelen in de categorie restaurant reviews.

Krijg je al trek in pizza?

Spread the love