Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Avocado toast met pesto feta eitje

Avo toast met een pesto feta eitje: deze trend spotte ik op TikTok en ik maakte mijn eigen variant hierop. Dol ben ik op eitjes, een gebakken ei op avocado toast gaat er daarom altijd wel in en dit recept is echt ideaal voor jou als brunch liefhebber!

In het weekend of gewoon doordeweeks

Mijn motto is een eitje kan altijd! Vooral op een avocado toast vind dit super lekker. Op een werkdag als snelle lunch of juist in het weekend met een lekkere bak koffie de (online) krant erbij om de dag langzaam op te starten. Mijn lievelings ei is toch gewoon een gebakken spiegelei en daar heb ik nu een lekkere variant op gemaakt met feta, pesto, basilicum en bosui. Laten we een eitje bakken 😉

Ingrediënten voor 1 persoon

2 eitjes (grootte maakt niet uit, ik neem middelgrote eitjes)

een halve avocado

2 sneetjes brood (ik hou echt van het koolhydraatarmer zuurdesembrood van Jordy’s Bakery)

1 el. ghee

35 gram feta

1 tl. pesto

beetje bosui

2/3 blaadjes basilicum (of ga voor koriander/bieslook als je dat in huis hebt)

chiliflakes en witte peper

Bereidingswijze

  1. Prak de halve avocado met een vork en mix dit met wat chiliflakes en witte peper.
  2. Besmeer de sneetjes brood met het avocado prakje.
  3. Doe een eetlepel ghee in de koekenpan, verhit deze en maak daarna met de feta een cirkel.
  4. In deze feta cirkel bak je de twee eitjes. Voeg witte peper toe en verdeel een theelepel pesto over het feta eitje.
  5. Bak het eitje goed en beleg dan de avocado toast ermee.
  6. Top af met bosui en verse kruiden zoals een paar blaadjes basilicum.
  7. Geniet van je avocado toast met pesto feta eitje!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Avocado toast met pesto feta eitje
Spread the love