Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan Lotus Bananenbrood

Herfstvibes means speculoos

Nu het buiten weer kouder is met hier en daar een flinke regenbui voelt het alweer echt herfst. Hoewel het najaar niet mijn favoriete seizoen is, vind ik de geur van speculaaskruiden en een vers baksel wel echt heerlijk in huis. Tijd dus om weer een nieuwe variant uit te schrijven van bananenbrood: eentje met Lotus Speculoos koekjes.

Geslaagd experiment

Inmiddels heb ik deze variant bananenbrood al twee keer met succes gebakken. Bananenbrood bakken vind ik zo leuk om te doen en ik kan er zo mee variëren, dus dit najaar komen er zeker nog veel baksels op de website. Keep you posted ^ Bak je mee!? Vergeet me dan niet te taggen op Instagram, ik repost daar je baksels in mijn stories. Bakken maar……

Ingrediënten:

5 rijpe bananen

80 gram volkoren havermeel

75 gram patent volkoren bloem

half pak Lotus Speculoos

100 m.l. water

2 t.l. bakpoeder

snufje kaneel

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak een half pak Lotus Speculoos en leg vier koekjes opzij en verkruimel de rest in een kommetje.
  3. Prak de bananen in een beslagkom.
  4. Voeg het havermeel, patent volkoren bloem, volkoren havermeel, water, bakpoeder, kaneel en water toe. Meng alles goed door elkaar.
  5. Voeg dan ook de gekruimelde stukjes Speculoos toe en roer dit voorzichtig door het deeg.
  6. Pak een cakevorm en vet deze in (bakpapier gebruiken kan ook) en doe al het beslag erin.
  7. Decoreer het af met de vier koekjes die je hopelijk nog achter de hand hebt en niet opgegeten……
  8. Bak het bananenbrood 70 minuten af op 180 graden.
  9. Serveer het lekker met een kopje thee en kruip lekker onder je dekentje op de bank aan het einde van de middag 😉

Spread the love

3 Replies to “Vegan Lotus Bananenbrood”

Comments are closed for this post.