Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Witte choco squares met pindakaas

Onlangs was het Nationale Pindakaasdag en als echte liefhebber kan ik daar natuurlijk niet omheen. Daarom een lekker recept voor witte choco squares met pindakaas! Check dit zalige peanutbutter recept in het recept hieronder.

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden 😉

Vroeger was ik niet zo’n liefhebber van pindakaas, de afgelopen tijd ben ik dit smeuïge goedje gemaakt van pinda’s echt gaan waarderen. Ik gebruik het nog vaker voor (no bake) baksels en blissballs dan op brood of rijstwafels, al vind ik dat wel lekker op z’n tijd! Net als de combinatie van pindakaas met witte chocolade, dit vind ik echt een lekkere treat. Tijd voor een nieuw recept met pindakaas en witte chocolade in de hoofdrol: maak deze witte choco squares met pindakaas!

Ingrediënten voor circa 15 squares

250 gram ongezouten pinda’s

220 dadels (ontpit)

250 gram pindakaas (ik gebruikte deze pindakaas van Prozis)

65 gram havermout

on top

240 gram witte chocolade

een handje fijn gesneden pinda’s

Bereidingswijze

  1. Maal de pinda’s fijn met behulp van de keukenmachine. Voeg de ontpitte dadels, havermout en pindakaas toe en maal opnieuw tot één geheel.
  2. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en doe het mengsel hierin. Duw alles stevig aan met een vork en laat de bodem een uurtje afkoelen in de koelkast.
  3. Na een uur smelt je de witte chocolade au bain marie. Verdeel deze over de bodem en top af met een handje pinda’s. Laat de bakvorm 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  4. Snijd de squares in 15 stukjes (5 rijen waaruit je er 3 snijd) en koel de squares nog 2 uur in de koelkast zodat de chocolade laag verhard.
  5. Geniet van deze geweldige treat!

Klik hier voor meer no bake recepten op de website.

witte choco squares met pindakaas
Spread the love