Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Izakaya DUKI: nieuw in Rotterdam!

Izakaya DUKI brengt Azië naar Rotterdam. Onlangs opende Izakaya DUKI haar deuren aan het Hofplein. Lees er meer over in deze review!

Eind vorig jaar opende Izakaya DUKI haar deuren aan het Hofplein en ik ben er een hapje gaan eten. Misschien heb je het gebouw aan het Hofplein wel eens gezien waarop in grote rode letters ‘Duke of Tokyo’ staat, in dit gebouw zit naast o.a. een karaokebar ook een gloednieuw Aziatisch restaurant verstopt: Izakaya DUKI!

Ik stap uit mijn comfortzone om weer eens iets nieuws te proberen en proeven 😉 Als ik denk aan Japans eten dan is het al snel sushi namelijk, maar er is nog zooooo veel meer en dat ga ik nu ontdekken. Ik mag op uitnodiging een avondje dineren bij Izakaya DUKI en ik heb de menukaart thuis al uitgebreid doorgenomen. Opvallend vind ik de hoeveelheid groentes op het menu en de uitgebreide menukaart met drankjes.

Sour Ichi bij Izakaya DUKI

Het interieur van Izakaya DUKI

Bij binnenkomst van het gebouw aan het Hofplein worden we vriendelijk ontvangen door het personeel aan de bar. Ze wijzen ons op de deur achterin waarmee we het restaurant kunnen betreden. Izakaya DUKI is daarmee echt een verborgen parel in Rotterdam! De Aziatische stijl herken je meteen bij binnenkomst: toffe felle lichten rondom de keuken, lampionnen ter decoratie en er zijn volop Aziatische tekens te spotten. Je waant je meteen in Azië door deze sfeer, heel bijzonder!

Menukaart Izakaya DUKI

Wat staat er zoal op het menu?

Een veggielover, zoals ik wordt blij van het menu met het shared dining menu. Samen gerechtjes uitproberen en vooral heel veel proeven is ideaal tijdens een avondje Izakaya DUKI. De gegrilde aubergine is super, deze kun je lekker samen uitlepelen en heeft een zoete smaak met wat pit in de vorm van sesamzaadjes.

Shared dining

Daarna gaan we verder met Tomato Ohitashi, dit is een lekker fris tomaten gerechtje. We proeven een selectie van gepekelde groentes en we gaan voor de Shisshito peppers. Allemaal super lekkere koude gerechtjes.

Furikake Fries: mega dunne frietjes en mega lekker

Tijd voor iets warms, ik heb onwijs trek in de frietjes die op de menukaart staan: de Furikake Fries ze zijn heerlijk gekruid en worden geserveerd met een flinke klodder kewpie mayonaise. Het is echt een flinke portie mega dunne frietjes. Als je maar met z’n tweetjes eet kan ik het aanbevelen om ze pas later op de avond erbij te bestellen, want je blijft ervan eten!

Tijd voor mochi als dessert

Na een heerlijke avond is het tijd voor het nagerecht. Wanneer je Japans eet kan je niet anders dan afsluiten met Mochi als dessert. Mochi als dessert bij Izakaya DUKI bestaat uit drie stuks: matcha, vanille en tropical. Ikzelf vind de vanille smaak amazing, maar smaken verschillen! We bestellen ook de Yuzu crème brûlée en dat is ook een echte aanrader. We sluiten af met een kop groene thee met jasmijn en genieten na van een heerlijke avond met Aziatische vibes.

Meer restaurant reviews.

Mochi en crème brûlée als dessert
Spread the love