Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bak vegan bananenbrood met de healthy Whole Earth limited edition.

Onlangs kreeg ik via De Bruijn PR de Whole Earth chocolade hazelnoot pasta opgestuurd in een leuk perspakketje. De chocolade hazelnoot pasta is een limited edition die dus maar tijdelijk te koop is bij onder andere Albert Heijn. De pasta is gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en deze bevat 80% minder suiker. Daarnaast is de pasta veganistisch, vrij van palmolie, glutenvrij en een bron van eiwitten. Ik heb helemaal de smaak te pakken met het bakken van bananenbroden, vandaar dat ik een recept hebt gemaakt met deze limited edition.

Ingrediënten:

5 eetlepels Whole Earth smooth peanut butter – choco hazelnut

6 rijpe bananen (+ 2 kleine bananen ter garnering)

250 tarwe patentbloem

150 ml water

1 eetlepel cacaopoeder

2 t.l. bakpoeder

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Begin met het prakken van de 6 rijpe bananen.
  3. Voeg 150 m.l. water en de tarwe patentbloem toe en mix dit door de bananen.
  4. Voeg hierna ook 2 t.l. bakpoeder, 1 e.l. cacaopoeder en de 5 eetlepels Whole Earth peanutbutter toe en mix opnieuw.
  5. Dan is het tijd om de bakvorm erbij te pakken en deze een klein beetje in te vetten.
  6. Giet het beslag in de cakevorm (garneer evt. af met de twee kleine bananen) en bak deze 75 minuten op 180 graden.
  7. Kijk met behulp van een satéprikker of het bananenbrood gaar is en haal deze uit de oven.
  8. Laat het bananenbrood 30 minuutjes afkoelen in de vorm en haal het er dan uit.
  9. Smakelijk!

Spread the love

2 Replies to “Bak vegan bananenbrood met de healthy Whole Earth limited edition.”

Comments are closed for this post.