Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegetarische saté met gepofte aardappels

Vegetarische saté met gepofte aardappels. Check het vega recept onder dit bericht en zet de barbecue vast aan.

Summer time: tijd om te dineren in de tuin

De zomervakantie is weer begonnen, dit is de periode om weer lekker buiten te eten. Maak nu deze gepofte aardappelen met vegetarische kipstuckjes en de nieuwste satésaus van Verstegen. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden: gril de vega saté en pof de aardappelen, iedereen kan dit bereiden. De satésaus van Verstegen heeft onlangs een upgrade gehad en is nu zelfs 100% plantaardig. Deze nieuwste saus van Verstegen bevat 42% minder zout en 33% minder suiker dan de vorige variant. Ideaal voor een zomerse bbq in de tuin! Vegetarische saté met gepofte aardappels. Het recept deel ik hieronder met jou.

Ingrediënten voor 2 personen vega saté

6 middelgrote roodschillige aardappelen

160 gram vegetarische kipstuckjes

1 pot Verstegen satésaus voor tijdens de bbq

6 e.l. zure room

olijfolie

een teentje knoflook

2 handjes rucola

een kwart komkommer

4 tomaatjes

1 e.l. (vegan) pesto

Bereidingswijze Vegetarische saté met gepofte aardappels

  1. Verwarm de (buiten)oven op 220 graden en maak de aardappelen schoon.
  2. Snijd dan de bovenkant van de aardappel open door horizontaal te snijden. Dit doe je zodat je ze straks ook kunt vullen. Pak de aardappels in met aluminium folie. De aardappels pof je zo’n 60 minuten op 220 graden in de (buiten) oven.
  3. Haal de vega kipstuckjes uit de verpakking en leg de stuckjes vervolgens in een ovenschaal. Besprenkel de kipstuckjes met olijfolie en rasp hier een teentje knoflook overheen. Laat de kipstuckjes 15 minuten marineren zodat deze meer smaak krijgen. Rijg bovendien de kipstuckjes meteen aan houten spiesjes. Gril de spiesjes circa 7 minuten op de barbecue.
  4. Pak twee grote dinerborden en bedek een derde bord met rucola. Vervolgens top je de rucola af met tomaat en komkommer. Smeer dan ook de pesto uit over de tomaten schijfjes.
  5. Haal de aardappelen uit de (buiten)oven. Serveer de aardappelen met zure room en bosui erin. Schep daarna de satésaus over de kipstuckspiesjes.
  6. Eet smakelijk!

Klik hier voor meer berichten op de website.

Vegetarische saté met gepofte aardappels
Vegetarische saté met gepofte aardappels

Spread the love