Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Spicy boerenkoolstamppot met plant braadworst

Spicy boerenkoolstamppot met plant braadworst

Goed nieuws voor de vegetariërs en vegans onder ons, want Vivera breidt haar assortiment deze herfst uit met een Vivera Plant braadworst. Een mooi, plantaardig alternatief op de gewone braadworst. Via TOT PR ontving ik een pakketje met daarin de Vivera plant braadworst en ik ben ermee aan de slag gegaan in de keuken.

Ingrediënten voor 3/4 personen:

1,2 kg stamppot aardappelen

300 gram gesneden boerenkool ( te koop bij o.a. Albert Heijn)

160 gram plant braadworst

2 rode pepers

200 m.l. (plantaardige) melk

2 t.l. Ghee of plantaardige margarine

optioneel: chiliflakes

Bereidingswijze:
  1. Begin met het schillen van de aardappelen, snijd de grote aardappelen doormidden en was ze in een vergiet. Pak een grote braadpan erbij en doe de aardappelen hierin. Giet water over de aardappelen heen en zorg dat deze goed onder water staan.
  2. Voeg de boerenkool en 1 rode peper toe en doe de deksel op de pan. Zet het vuur aan op een middelhoog vuur en kook de aardappelen en boerenkool zo’n 20 minuten.
  3. Na 20 minuten check je even of de aardappelen al gaar zijn. Zo nee, laat deze dan nog koken en zo ja: giet dan af.
  4. Na het afgieten haal je de peper weer uit de pan en begin je met het stampen van de boerenkoolstamppot.
  5. Voeg de Ghee en melk doe en stamp opnieuw.
  6. Bak dan de Plant braadworst een kleine 10 minuten tot deze een kleurtje krijgt.
  7. Ondertussen kan je de rode peper in ringetjes snijden.
  8. Voeg de peper toe aan de stamppot en begin met het opmaken van de borden.
  9. Snijd de plan braadworst na het bakken in stukjes en leg deze op de boerenkoolstamppot. Decoreer af met wat chiliflakes en eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten op de website

Spread the love