Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan fajita’s met guacamole

Vegan fajita’s met guacamole

Ik ben dol op de gezellige, kleurrijke Tex Mex keuken! Wist jij dat deze keuken is ontstaan toen Mexicaanse veetelers hun geluk gingen beproeven in de Amerikaanse staat Texas? Zo mengde de Texaanse en de Mexicaanse keuken met elkaar. Deze unieke keuken maakt het mogelijk om eindeloos te variëren met kruiden, (vega) gehakt, vlees, vis en natuurlijk groenten. Vaak worden de gerechten geserveerd in verschillende kommetjes en met lekkere dipsausjes erbij. 

Als fan van de Tex Mex keuken was ik helemaal in mijn nopjes toen ik de Verrasbox van Santa Maria kreeg. In de Verrasbox zitten diverse producten zoals: tortilla wraps, verschillende kruidenmixen, nacho chips en een chunky salsa topping. Ideaal om gezellig met z’n allen van te eten. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal Tex Mex gerechten bereiden, alles op tafel zetten en met een groepje genieten van al het lekkers. Zelf verraste ik mijn vriend met vegan fajita’s met guacamole. Ze zijn snel klaar, eenvoudig en snel te bereiden en enorm smaakvol met mijn favoriete topping guacamole!

Ingrediënten voor twee personen: 

een gesneden rode ui
rode peper
limoen
krop sla 

2 avocado’s
2 kleine tomaatjes
200 gram (kidney)bonen
150 gram mais

Santa Maria producten:
medium soft tortilla’s
Fajita Seasoning Mix
Nacho Chips
Chunky Wrap Salsa mild
Dip Mix Guacamole 

Bereidingswijze: 

Stap 1: Laat de (kidney)bonen even uitlekken. Klaar? Doe ze in een bakje en voeg hier vier theelepels chunky wrap salsa aan toe. Voeg daarna ook de fajita kruiden toe en meng dit geheel. De salsa saus die je over hebt doe je in een klein bakje. 

Stap 2: Snijd 1 avocado in stukjes en prak deze in een klein kommetje. Voeg er een half zakje dip mix guacamole aan toe en roer dit goed door. Dit is de dipsaus die je bij het gerecht serveert. 

Stap 3: Vul vier fajita’s. Begin met een stuk kropsla, beleg vervolgens met de gekruide bonen salsa, mais, rode ui en rode peper. Leg de fajita’s per twee op een bord of leg ze gezellig met z’n vieren in een houder of ovenschaal. 

Stap 4: Snijd de twee tomaten en de overgebleven avocado in stukjes en verdeel ze over de vier fajita’s. Snijd nu ook de limoen in vier partjes en leg ze in een bakje. 

Stap 5: Je kunt de tafel gaan dekken: zet alle schaaltjes op tafel, serveer hier wat nacho chips bij in een bakje en eet smakelijk samen 🙂

Geniet van je Vegan fajita’s met guacamole!

Klik hier voor meer lekkere recepten op de website.

Nieuwsgierig naar deze kleurrijke Verrasbox? Dat snap ik! Én dan heb ik goed nieuws: via mijn Instagram mag ik namelijk 5 keer een Verrasbox verloten. Klik hier om mee te doen aan deze Instagram winactie

Spread the love