Vegan bananenbrood met appel
september 21, 2022

Een lekker vers bananenbroodje uit de oven gaat er wel in met dit koudere weer! In dit artikel kun je nu het recept vinden voor vegan bananenbrood met appel en speculaaskruiden.
De herfst is weer begonnen
Bij herfst denk ik meteen aan speculaaskruiden, een dekentje op de bank met een pot thee én natuurlijk een stevige plak bananenbrood voor wat extra comfort. Met bananenbrood zit je bij mij als healthy snack altijd goed. Bewaar altijd oude (zelfs zwarte) bananen, want juist hiermee maak je de lekkerste bananenbroden en pancakes!
Bij mij was het ook weer zo ver vandaag. Ik had vier donkere bananen over en hiermee heb ik dit heerlijke recept gemaakt. Bak je mee?
Ingrediënten voor 1 vegan bananenbrood met appel
4 oude (geprakte) bananen
2 eetlepels 100% pindakaas
3 eetlepels chiazaden
2 theelepels speculaaskruiden
90 gram havermout
175 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels ahornsyrup
220 ml. Apro Not M*lk
een appel naar keuze
een handje handje walnoten
Om mee af te toppen
een banaan (in twee helften doorgesneden)
zes verkruimelde walnoten
een snuf speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en schil de appel. Snijd de appel vervolgens in stukjes en doe dit in een bakje. Verkruimel een handje walnoten en gooi die erbij in het bakje.
- Prak de bananen en voeg hier vervolgens de havermout, pindakaas, ahornsyrup, chiazaden, Alpro Not M*lk en speculaaskruiden aan toe en meng dit met behulp van een vork goed door elkaar.
- Voeg vervolgens ook het zelfrijzend bakmeel toe en roer opnieuw tot het een geheel is. Meng de stukjes appel en walnoot erdoor heen en giet dit in een ingevette cakevorm.
- Top de bovenkant af met de banaan, overige stukjes walnoot en een snuf speculaaskruiden.
- Bak het vegan bananenbrood 50 minuten af op 180 graden en laat dit vervolgens 10 minuutjes afkoelen.
Klik hier voor meer recepten op de website van Rotterdamfood.
