Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan appelflappen met walnoten crunch

Vegan appelflappen met walnoten chrunch

Het is bijna oudjaarsavond en ik wil eens wat anders dan oliebollen en appelbeignets. Wel heb ik nog aardig wat appels in huis en plantaardig bladerdeeg. De ideale combi om nog even last minute appelflappen te gaan bakken. Appelflappen zijn makkelijk en snel te maken. Warm en vers uit de oven zijn ze zo zaa-lig! Wel geef ik er in dit recept weer mijn eigen draai aan, want ik heb er crunchy walnootjes aan toegevoegd. Het recept kun je hieronder vinden.

Ingrediënten voor 10 vegan appelflappen

1 pak Koopmans plantaardig bladerdeeg (uit de vriezer)

2 appels: neem de appels die je in huis hebt of haal Tessa of Elstar appels

een eetlepel sultana rozijnen

1 handje walnoten (snijd deze in kleinere stukjes)

2 t.l. koek & speculaaskruiden

1 e.l. kristalsuiker

Toppings per appelflap

1/3 theelepeltje kristalsuiker

een beetje koek en speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de (hetelucht-) oven voor op 215 graden.
  2. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg de velletjes per stuk uit op je aanrecht. Zo kan het bladerdeeg snel ontdooien.
  3. Schil allebei de appels en snijd deze in blokjes van ongeveer een centimeter.
  4. Doe de stukjes appel in een beslagkom en mix deze met suiker, rozijnen, walnoten en speculaaskruiden. Dit vormt de vulling voor je appelflappen.
  5. Vul de bladerdeegjes stuk voor stuk met een beetje vulling. Vouw je appelflap tot een driehoekje. Dicht de uiteinden met een vorm. Top de appelflappen af met elk een derde theelepeltje kristalsuiker en een beetje koek en speculaaskruiden.
  6. Bak je appelflappen 15 minuten in de oven op 215 graden en laat ze een beetje afkoelen.
  7. Daarna kan je ze lekker opeten: enjoy!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Vegan appelflappen met walnoten crunch

Spread the love