Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Sinterklaas brownies met kruidnoten

Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas. Bak nu Sinterklaas brownies met kruidnoten en chocoladeletters!

De sint is weer in Nederland

Nu Sinterklaas al weer even in Nederland is aangekomen gaan we aftellen naar pakjesavond. Tijdens deze koude winterdagen kijken we uit naar een avondje warm bij de kachel met een pot thee en wat lekkers! Dat lekkers kun je wel aan mij overlaten, want ik weet wel raad met een warme oven these days….

Brownies bakken doe ik de laatste tijd zo graag. Correctie, de brownies decoreren en aftoppen met creatieve toppings vind ik stiekem dan nog het leukste om te doen! Daarom ben ik weer aan de slag gegaan met dit Sinterklaas recept voor brownies met mini chocoladeletters en kruidnoten. Het recept kun je hieronder vinden: bakken maar……

Ingrediënten voor circa 16 brownies

260 gr. zelfrijzend bakmeel

60 gr. witte chocolade reep

200 gr. plantaardige margarine

110 gr. kristalsuiker

3 el cacao (kortingscode ‘MARISA5’ voor 5% korting bij KoRo)

200 ml. plantaardige drink

Toppings

100 gr. witte chocoladedruppels (bv Callebaut)

een handje gewone kruidnoten

een handje chocolade kruidnoten

8 mini chocoladeletters (Albert Heijn)

Bereidingswijze

  1. Snijd de witte chocolade reep in stukjes. Mijn chocolade reep heeft vierkante blokjes die ik in vieren snijd. Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de margarine in een steelpan op laag vuur.
  2. Pak een beslagkom en meng alle droge ingrediënten door elkaar: zelfrijzend bakmeel, cacao en de kristalsuiker.
  3. Voeg de plantaardige drink en margarine al roerend toe en spatel de witte chocolade stukjes hier doorheen. Giet het beslag in een (met bakpapier bekleedde) brownie bakvorm en bak de brownies 30 minuten op 180 graden.
  4. Ondertussen kan je de helft van de gewone kruidnoten en alle chocolade kruidnoten in stukjes snijden. Snijd ze door de helft of in vieren.
  5. Na 30 minuten haal je brownies uit de oven en deze laat je ongeveer een uurtje afkoelen.
  6. Smelt de witte chocoladedruppels au bain marie en verdeel de witte chocolade over de brownies. Top de brownies af met de mini chocoladeletters, gewone en chocolade kruidnoten.
  7. Laat de witte chocolade uitharden en snijd de brownies vervolgens in 16 stukjes.
  8. Geniet van Sinterklaasavond!

Klik hier voor meer bakrecepten op de website van Rotterdamfood.

Sinterklaas brownies met kruidnoten
Spread the love