Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Sinterklaas kruidnoten test 2022

Kruidnoten zie je momenteel in de gekste smaken en vergeleken met eerdere jaren zijn er weer een hoop nieuwe kruidnoten bij gekomen. Tijd voor de Sinterklaas kruidnoten test 2022!

Nieuwe kruidnoten proeven

Nieuwe producten fascineren me altijd enorm. Ik vind het heerlijk om supermarkten af te struinen en om op zoek te gaan naar nieuwe producten. Daar wil ik al langer meer mee gaan doen op deze blog. In het kader van Sinterklaas trap ik daarom af met de Sinterklaas kruidnoten test 2022. Hiervoor ben ik de stad in gegaan (met name in de Koopgoot kan je veeeel kruidnoten vinden) en heb ik een aantal kruidnoten ingeslagen bij verschillende winkels. Nu is het tijd om de kruidnoten te proeven en om mijn oordeel met jullie te delen!

Karamel chocolade kruidnoten van Bolletje

Deze kruidnoten kan je o.a. vinden bij de supermarkt. Als je het zakje open maakt dan is de geur neutraal, dus ik ben benieuwd naar wat komen gaat… De kruidnoot heeft een goede chocolade laag en deze smaakt naar een chocolade kruidnoot. Het is een goede kruidnoot, maar het is geen uitgesproken karamel smaak zoals je zou verwachten.

Pistache kruidnoot van Peppernuts Holland

Wanneer je het zakje opent vind ik de geur niet zo aangenaam. Ik ruik iets van groenten zoals spinazie. Toch maar eens proeven.. Het is een duidelijke pistache smaak, wanneer je hier van houdt een aanrader dus. Door de uitgesproken smaak proef je alleen weinig van de kruidnoot.

Truffel tiramisu kruidnoot van Delft

De geur van de kruidnoot komt overeen met de verwachting: deze kruidnoten ruiken naar tiramisu. De kruidnoot smaakt echt naar tiramisu, maar de truffel proef ik hier niet in terug. De kruidnoot is erg klein, maar wel knapperig.

Truffel tiramisu kruidnoot – van Delft

Dark raspberry chili kruidnoot van Peppernuts Holland

Deze kruidnoot ruikt naar pure chocolade. Je handen worden niet vies van het laagje, dit vind ik wel prettig. Tot nu toe is dit bij alle kruidnoten die ik proef nog het geval. Je proeft de dark chocolate erg duidelijk, maar raspberry en chili proef ik er niet in terug. Mijn vriend vind de kruidnoot wel licht pittig, ik proef dit zelf niet terug. Het is geen bijzonder kruidnootje en absoluut geen dooreter.

Discodip kruidnoot van Hema

Deze smaak kon echt niet ontbreken, want deze had ik al vanaf dat ze in de schappen lagen in het vizier. Ik ben dol op ijsjes met discodip, dus een kruidnoot met discodip moet ik dan ook echt eens proeven. Om de kruidnoot zit een dikke laag witte chocolade met discodip. Bij de eerste hap proef je meteen de discodip, een aanrader wanneer je hier van houd. De spikkels zijn wel wat overheersend waardoor de smaak van de kruidnoot wegvalt.

Rum kruidnoot van Peppernuts Holland

Deze kruidnoot smaakt echt naar rum en ik vind het lekker! Het is een kruidnoot met een goede laag, smaakvol en een knapperige noot. Houd je van rum, dan kan ik je deze smaak aanraden.

Glutenvrije kruidnoot van Hema

Mooi dat Hema ook denkt aan een glutenvrij alternatief. Ik let zelf met periodes op mijn gluten inname, maar ik ben hier niet allergisch voor. De kruidnoot ruikt sterk naar kaneel en heeft een enorme bite. De kruidnoot kraakt enorm in je mond en proeft wat droog. Ik zou deze zelf niet kopen, maar wanneer je een glutenvrij dieet volgt is dit wel een mooi alternatief als kruidnoot.

Glutenvrije kruidnoten van Hema

Knetter kruidnoot van Albert Heijn

Deze kruidnoot doet een beetje denken aan de discodip kruidnoot van de Hema. Toch is deze anders, want bij het proeven komt er op het einde een echt knettereffect! Het is daarmee een leuk aanvulling met een originele smaak kruidnoot inclusief special effects.

Blauwe kruidnoten van Kruidvat

Hier viel mijn oog in september al op, dus ik ben erg benieuwd! Helaas ruikt de kruidnoot erg kunstmatig en zo smaakt deze ook. Het doet me een beetje denken ook aan een blauwe kauwgombal van vroeger die je onderin een ijsje kon vinden..

Oranje kruidnoten van Albert Heijn

Een originele smaak en kleur kruidnoot met een knipoog naar het WK. Het seizoen voor mandarijntjes en sinaasappelen is natuurlijk ook weer aangebroken en deze kruidnoot smaakt echt naar sinaasappel. Als je hiervan houdt dan is het een aanrader, maar deze kruidnoot valt niet te combineren met andere smaken. Uiteraard staat het oranje kleurtje wel heel leuk op tafel tijdens het heerlijke avondje!

Klik hier voor meer berichten omtrent Sinterklaas.

Sinterklaas kruidnoten test 2022

Spread the love