Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Pizza Beppe: nieuw in Rotterdam

De elfde vestiging van Pizza Beppe is onlangs geopend in Rotterdam. Pizza Beppe is een kwalitatieve pizzeria waar Napolitaanse pizza’s op de kaart staan. Ik heb twee pizza’s mogen proeven en ik kan alvast verklappen dat de pizza’s echt een bezoekje waard zijn!

Pizza Beppe

Pizza Beppe is meer dan een pizzeria, het is een ontmoetingsplek waar je uitgebreid kunt dineren met verschillende gangen. Als eerste pek in Nederland biedt Pizza Beppe de Napolitaanse pizza’s aan op de kaart. Pizza Beppe Rotterdam heeft in december een locatie geopend aan de Westewagenstraat, nabij de Meent in het voormalige pand van patisserie Dudok. In deze straat is onlangs ook Savor & Nosh geopend en het is een levendige straat aan het worden met hippe, nieuwe pandjes. Na grote steden zoals Amsterdam, Eindhoven en Utrecht kon Rotterdam natuurlijk niet achterblijven met een Pizza Beppe vestiging. Ik ben hier onlangs gaan dineren en in dit artikel vertel ik je meer over mijn ervaring met deze nieuwe hotspot in Rotterdam

De menukaart

Pizza Beppe heeft een overzichtelijke menukaart met diverse starters, hoofdgerechten/pizza’s en er staan ook desserts op het menu. Wat me aanspreekt is dat je alle pizza’s ook kunt combineren met aanvullende toppings naar keuze. Ik hou wel van een goed belegde pizza, dus ik sluit niet uit dat ik nog extra toppings neem! Er is goed rekening gehouden met de vegetariërs en vegans onder ons, veel pizza’s zijn vegetarisch en er staan vier plantaardige pizza’s op de menukaart.

Als voorgerecht kiezen we voor de burrata en de pecorino met truffelhoning. Deze wordt razendsnel geserveerd op ons tafeltje met grissini stengels erbij, lekker om mee te dippen! De burrata is mooi opgemaakt met cherrytomaatjes en smaakt fantastisch. Nu zit je met burrata altijd wel goed bij mij, moet ik bekennen… De Pecorino met truffelhoning is ook heerlijk, vooral ook in combinatie met de uitgesproken truffelhoning. Wij hebben de twee starters samen gedeeld en de porties zijn erg geschikt om samen te delen. Als je een kleine eter bent dan raad ik je aan om het te houden bij één starter om samen te delen.

Het is tijd voor pizza

Tijdens ons bezoek aan het restaurant valt het me op dat er super veel pizza’s online worden besteld en afgehaald door fietskoeriers. Nu zelf nog een keuze maken wat betreft de pizza’s. Dat is niet zo moeilijk, want als kaasliefhebber val ik meteen als een blok voor 4 formaggi! Op aanraden van het personeel bestellen we ook de pizza verdure. Dit zijn allebei vegetarische pizza’s.

De pizza’s worden met aandacht belegd en gebakken in een traditionele steenoven. We krijgen vrij snel de pizza’s geserveerd door het vriendelijke personeel. Het valt me op de pizza’s groot zijn, maar ook een lekkere luchtige (dunne) bodem hebben. De pizza’s zijn rijkelijk belegd: er is totaal niet zuinig gedaan met de hoeveelheid kaas en groenten op de pizza’s. Ik kan hier wel aan wennen en beleg mijn pizza’s thuis ook graag goed. De vierkazen pizza is geweldig lekker, op tafel wordt nog wat chili olie geserveerd voor wat extra pit, ik maak hier graag gebruik van. De pizza verdure is ook een aanrader wanneer je lekker veel veggies op je pizza wil. Normaal gesproken krijg ik geen hele pizza op in het restaurant, maar door de luchtige, dunne bodem is het me toch gelukt. Voor een dessert kom ik echter een andere keer nog terug. 😉

Klik hier voor meer restaurant reviews op de site.

Burrata als voorgerecht

Spread the love