Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Witte chocolade fudge met speculoos

Speculoos, het is echt mijn favoriete koekje. Fudge met speculoos is dan ook echt mega lekker, maak nu witte chocolade fudge met speculoos!

Creatief met chocolade

De laatste tijd ben ik veel aan het experimenteren met chocolade omdat je hier zó lekker creatief mee kunt zijn. Meer chocolade recepten op komst dus. Dit nieuwste recept met witte chocolade in de hoofdrol is geweldig lekker door de combinatie met het beroemde Lotus speculoos koekje. Ik ben helemaal niet zo’n koekjesmonster, maar tegen speculoos koekjes kan weinig op. Aan de slag ermee!

Ingrediënten voor circa 15 blokjes (kleiner snijden kan natuurlijk ook)

400 gram witte chocolade druppels

397 gram gecondenseerde melk

6 verkruimelde speculoos koekjes

Topping

9 speculoos koekjes

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de 6 speculoos koekjes en bewaar deze als vulling voor de fudge.
  2. Smelt de witte chocolade druppels au bain marie (met een pannetje heet water en daarin een bakje).
  3. Voeg een blikje gecondenseerde melk toe. Meng de gesmolten witte chocolade met de gecondenseerde melk en gebruik hier bij voorkeur een spatel voor.
  4. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en voeg het chocolade mengsel toe.
  5. Gebruik de spatel ook om alles goed te verdelen in de hoekjes van de bakvorm.
  6. Top af met de 9 speculoos koekjes (in rijen van 3) en laat de fudge enkele uren afkoelen in de koelkast. Koel bij voorkeur een hele nacht zodat de fudge goed hard wordt.
  7. Snijd de fudge in 15 stukjes (en eventueel nog kleiner voor mini cubes).

Klik hier voor meer fudge recepten op de website.

Witte chocolade fudge met speculoos
Spread the love