Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Ontbijten met vegan baked oats

Ontbijten met vegan baked oats!

Een lekker veganistisch ontbijt met pure chocolade druppels. Wist je dat…. ik geen liefhebber ben van warme havermout!? Met zo’n papje maak je mij niet heel blij. Ik hou niet van de structuur en ik maak dan liever wat anders klaar met havermout. Baked oats is daarom het perfecte alternatief als je toch een warm ontbijtje wil met havermout. Je maakt het snel klaar en je kan er uren op vooruit. Let’s bake!

Ingrediënten voor 1 portie

65 gram havermout

1 e.l. pindakaas

klein handje pure chocolade druppels

90 m.l.haverdrink

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Weeg de havermout af en doe dit meteen in een ovenbestendige schaal of bakje.
  3. Giet de haverdrink erbij en roer met een vork.
  4. Doe dan ook de pindakaas erbij en roer het geheel nogmaals door elkaar.
  5. Top af met de chocoladedruppels en zet het schaaltje in de oven.
  6. Bak de vegan baked oats circa 20 minuten af in de oven op 180 graden.
  7. Geniet van je vegan ontbijtje!

Ontbijten met vegan baked oats en meer vegan recepten op de website

Heb jij dit recept gemaakt deel dit dan op Instagram en tag me!

Klik hier voor meer vegan recepten op de website van Rotterdamfood.

Ontbijten met vegan baked oats
Schaaltje gekregen van Xenos.

Spread the love