Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Diner van de chef Pillars Bar & Kitchen

Wanneer je Rotterdam Marriott Hotel bezoekt dan zie je aan je linker hand Pillars Bar & Kitchen. Dit restaurant stond al een tijdje op mijn horeca to-do lijstje. Vorige week ben ik hier samen met Lucy gaan dineren. Lees nu mijn verslag over diner van de chef Pillars Bar & Kitchen.

Dine and stay

In samenwerking met Rotterdam Marriott Hotel ben ik vorige week gaan overnachten in het Marriott Hotel. Ze bieden hier een dine & stay arrangement aan waarbij je een drie gangen diner van de chef krijgt geserveerd in het naastgelegen Pillars Bar & Kitchen. Dit restaurant ligt pal tegenover het Centraal Station van Rotterdam, echt een top locatie voor een restaurant/bar. Ook wij (Lucy & ik) maken gebruik van het dine & stay arrangement en gaan vegetarisch + glutenvrij dineren. Pillars Bar & Kitchen staat open voor diverse dieetwensen, deze kan je aangeven bij je reservering.

Pillars Bar & Kitchen

Het restaurant heeft een klassieke uitstraling, maar er is ook een bar en ook de drankkaart is zeer uitgebreid. Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen en we mogen zelf een plekje uitkiezen in het restaurant. We nemen plaats en de drankjes worden meteen opgenomen. De kelner vertelt over het restaurant en neemt onze dieetwensen door bij wijze van extra check. We krijgen een 3 gangen verrassingsmenu, speciaal door de chef samengesteld. De sfeer is ongedwongen en ik voel me hier meteen op m’n gemak. Ideaal plekje om even bij te praten met een vriendin die je al even niet meer hebt gesproken.

Voorgerecht

Het voorgerecht wordt al vrij snel geserveerd. We gaan van start met een licht geitenkaas gerechtje met gegrilde courgette, amandelen en een glutenvrij broodkrokantje. Ook wordt hier een bijpassende witte wijn bij geschonken. Dit is een heerlijk begin van het weekend! Het gerechtje met geitenkaas smaakt ons erg goed en het glutenvrije broodkrokantje en de rucola maakt het voorgerecht helemaal af.

Voorgerecht: geitenkaas met gegrilde courgette met amandelen en een glutenvrij broodkrokantje.

Hoofdgerecht

Na een korte onderbreking gaan we door naar het hoofdgerecht. Twee blije koppies kijken op wanneer de borden worden geserveerd, want we krijgen risotto! Risotto met asperges en parmezaan om precies te zijn. Met de parmezaan wordt er niet te zuinig gedaan: we houden er zo van. Moet ik je nog vertellen dat dit een zaa-lig hoofdgerecht is!?

Hoofdgerecht: asperge risotto met parmezaan.

Nagerecht

Na een kleine pauze zijn we helemaal toe aan een frisse afsluiter. Het is een warme dag geweest en we zijn wel toe aan iets zoets met een beetje verfrissing. Het nagerecht komt als geroepen, want het is een limoen gerechtje. Ons nagerecht is een limoen parfait met aardbeien en een maiskrokantje. De perfecte afsluiter voor dit fijne diner bij Pillars Bar & Kitchen!

Klik hier voor meer artikelen op de website.

Nagerecht: limoen parfait met aardbeien en een maiskrokantje.

Spread the love

One Reply to “Diner van de chef Pillars Bar & Kitchen”

Comments are closed for this post.