Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

No bake chocolade hazelnoten squares

Pure chocolade, daarmee kun je zo veel lekkers maken! Deze keer maak ik no bake chocolade hazelnoten squares. Een makkelijk recept met weinig ingrediënten waarmee jij een heerlijke treat voor jezelf maakt.

Ingrediënten

250 gr. hazelnoten

250 gr. dadels (ontpit)

3 el. agavesiroop

1 el. chiazaden

5 el. 100% pindakaas

300 gr. hazelnoten chocolade (Ritter Sport)

Bereidingswijze

  1. Maal de hazelnoten fijn met behulp van een keukenmachine. Voeg ook de dadels, agavesiroop, chiazaden en pindakaas toe en maal dit tot het een zacht, plakkerig geheel is.
  2. Leeg de inhoud van de keukenmachine in een brownie bakvorm bekleed met bakpapier. Duw de bodem stevig aan met een vork en zet de bakvorm circa drie uur in de koelkast.
  3. Breek de chocolade en doe deze in een kommetje. Smelt de chocolade (met hazelnoten) au bain marie en verdeel dit over de bodem. Laat de squares even afkoelen in de koelkast, snijd ze in vierkanten en geniet!

Klik hier voor meer no bake recepten op de site.

No bake chocolade hazelnoten squares
Spread the love