Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Baked oats met Lotus koekjes

Baked oats met Lotus koekjes

Een lekker warm ontbijtje heb je heel eenvoudig en snel gemaakt. Denk aan baked oats met speculaaskruiden en een lekker Lotuskoekje erin verwerkt. Ook heerlijk als tussendoortje of avond snack na het sporten. Ik heb er een recept mee gemaakt en je hebt dit binnen 35 minuutjes op je ontbijttafel staan. Het is een ideaal ontbijtje of treat voor deze winterse dagen, bak je mee?

Ingrediënten voor 2 porties

90 gram havermout

1 t.l. kokosbloesem suiker

200 m.l. plantaardige drink (havermelk of Alpro No M*lk)

2 t.l. speculaaskruiden

beetje plantaardige margarine

1 t.l. bakpoeder

4 Lotus Biscoff speculoos koekjes sandwich crème

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee lage schaaltjes in met een beetje plantaardige margarine.
  2. Mix de havermout met plantaardige drink en voeg vervolgens ook de speculaaskruiden, kokosbloesem suiker en het bakpoeder toe. Roer dit goed door met behulp van een vork.
  3. Verdeel het mengsel over de twee schaaltjes en voeg per schaaltje twee Lotus koekjes toe.
  4. Zet de schaaltjes in de oven en bak deze 30 minuten op 180 graden.
  5. Laat ze even afkoelen en geniet!

Klik hier voor meer bakrecepten op de website van Rotterdamfood.

Baked oats met Lotus koekjes
Spread the love