Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bak de lekkerste kerstkoekjes

Met dit recept bak je de lekkerste kerstkoekjes

Koekjes bakken is een feestje om te doen nu we met z’n allen massaal thuisblijven. Het kost niet veel tijd en daarna heb je heerlijke verse treats om van te genieten! Bak mee en maak de lekkerste kerstkoekjes!

Ingrediënten:

225 gram volkoren tarwemeel

125 gram suiker

50 gram plantaardige margarine (op kamer temperatuur)

2 t.l. vanille aroma

1 t.l. bakpoeder

2 e.l. haverdrink

Ter garnering: 200 gram Côte d’Or L’original chocolade reep puur + sprinkles

Bak nu de lekkerste kerstkoekjes!
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en pak je beslagkom en een mixer erbij.
  2. Mix het meel, de suiker en boter met een mixer in de beslagkom. Voeg dan ook haverdrink, bakpoeder en vanille aroma toe en mix opnieuw.
  3. Druk circa 15 koekjes uit met een ronde vorm en leg ze op een bakplaat.
  4. Bak de koekjes 15 minuten op 180 graden en laat ze daarna afkoelen op een rekje.
  5. Smelt de chocolade au bain marie en dompel de koekjes hier half in. Voeg dan de sprinkles toe: ik gebruikte witte sterretjes en rode bolletjes voor een kerstproof finishing touch.
  6. Laat de koekjes opnieuw afkoelen en eet ze op wanneer de chocolade hard is. Geniet ervan!

Klik hier voor meer bakrecepten op mijn website.

Spread the love

One Reply to “Bak de lekkerste kerstkoekjes”

Comments are closed for this post.