Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Chocolade paaseitjes test

Met de paasdagen in aantocht is het tijd voor een chocolade paaseitjes review. Hiervoor heb ik paaseitjes geproefd van verschillende merken en winkels. Lees snel mijn review!

Paaseitjes, waar je ze vroeger alleen in puur, melk en wit had zijn er nu ontelbare smaken bij gekomen. Vooral Jamin weet mij ieder jaar weer te verrassen met de meest unieke smaken. Zelf bepaal ik ieder jaar weer welk paaseitje ik nu het lekkerst vind. Wel ben ik fan van een lekkere vulling i.p.v. massieve eitjes in één chocolade smaak…. Laten we gaan proeven 😉

Flamin’ hot melk (Jamin)

Een zacht melkchocolade eitje waarvan de vulling ook echt heet is! Deze smaak maakt zijn naam waar en het is een uniek eitje met een pittige smaaksensatie. Het is geen paasei waarvan je er veel wil eten door de spicy nabrander!

Tompouce (Hema)

Een groot melkchocolade eitje met gele vulling. De smaak is zoet en doet eerder denken aan marsepein in plaats van tompouce. Een aanrader wanneer je dol bent op marsepein, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar.

KitKat mini egg’s

Dit eitje is normaal van formaat: niet groot of klein. Ik had een wat krokantere smaak verwacht, je proeft erg weinig biscuit. Het koekje van de KitKat proef je minimaal waardoor dit een erg saai paaseitje is.

Witte chocolade pistache van Delicata (Albert Heijn)

Lekker groot paaseitje met witte chocolade. Qua smaak niet een uitgesproken pistache smaak. De vulling is verder zacht en een aanrader wanneer je, net als ik, van witte chocolade houdt. Ik vind het gewoon een lekker wit chocolade eitje.

Witte chocolade pistache – Delicata (Alber Heijn)

Vlaflip (Jamin)

Melkchocolade paasei met een gele stip erop. Het eitje van Jamin smaakt wel naar vlaflip al smaakt dit wel kunstmatig. De smaak doet meer denken aan vanille en advocaat.

Pure chocolade eitjes (Tony’s Chocolonely)

De paaseitjes van Tony’s Chocolonely zijn verkrijgbaar in diverse smaken. Ik kreeg de blauw verpakte pure chocolade eitjes opgestuurd van Tony’s Chocolonely en deze kunnen natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Goed nieuws voor vegans, want deze pure chocolade eitjes zijn vegan proof! Daarnaast zijn de eitjes lekker groot qua formaat en de smaak van pure chocolade is niet te missen. Aanrader voor de pure chocolade fan en natuurlijk een fairtrade feestje voor alle vegans!

Peanutbutter (Jumbo)

Dit is een klein chocolade eitje. Ik verwachtte een echte pindakaas smaak, maar het deed wat meer denken aan Snickers zonder de karamel en pinda’s. Dit is geen paaseitje waarvan je er veel wil eten. Wel lekker om weer eens wat anders te proberen en wellicht is dit wel iets voor iemand die erg gek is op Snickers/pindakaas.

Peanutbutter paaseitjes (Jumbo)

Luikse wafel melk (Jamin)

Het melkchocolade eitje heeft een zachte vulling. Dit smaakt niet zo lekker en er is verder weinig associatie met de bekende Luikse Wafel. Tegenvaller dus omdat dit qua smaak ook geen aanrader is.

Daim Milka

Een klein, maar stevig chocolade eitje met harde karamel smaak. Prima te eten als liefhebber van harde karamel (Daim).

Beschuit met muisjes (Jamin)

Dit paaseitje van melkchocolade ruikt en smaakt ook naar beschuit met muisjes. Wel is het wederom wat kunstmatig qua smaak.

Kinder Bueno eggs

Fijne wafeltjes omhuld met melkchocolade met hazelnootvulling. Precies wat je verwacht van de smaak Kinder Bueno en ik ben echt fan, want dit eitje is dit jaar echt mijn favoriete chocolade paaseitje!

Klik hier voor meer berichten op de website.

Spread the love