Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Croissant rolls met witte chocolade spread

Maak nu deze overheerlijke croissant rolls met witte chocolade spread. Het recept kan je hieronder vinden en het is heel weekend proof!

In het weekend (of wanneer je doordeweeks in de gelegenheid bent om uitgebreid te ontbijten) vind ik het altijd leuk om mijn eigen croissant rolls af te bakken. Je koopt het kant en klare croissant deeg bij de supermarkt, vaak in het koelvak in de buurt van het gebak. Met de vulling kun je eindeloos blijven variëren. De vorige keer maakte ik croissant rolls met pistache en hazelnootjes. Het recept kan je hier terugvinden. Deze keer heb ik de croissant rolls gevuld met witte chocolade spread, pinda’s en geraspte kokos.

Ingrediënten voor circa 12 stuks

340 gram croissant deeg

200 gram White choco butter (gebruik kortingscode ‘RDAM’ in de webshop van Prozis) *collab

4 eetlepels kokos rasp

een handje pinda’s

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rol het croissantdeeg uit en snijd dit in twee delen. Leg de twee delen tegen elkaar aan en druk alles goed aan.
  3. Besmeer hele vlak met de white choco butter en strooi er kokos rasp overheen. Top af met een handje pinda’s en rol het deeg op.
  4. Snijd het deeg in circa 12 plakjes en leg deze op een bakplaat (met bakpapier).
  5. Bak de croissants 17 minuten op 180 graden in de oven en geniet!
Croissant rolls met witte chocolade
Spread the love