Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Pistache rolls bakken

Croissant deeg kan je gebruiken voor veelzijdige ontbijtrecepten. Ik heb er pistache rolls van gemaakt en maakte dit recept met crunchy hazelnootjes. Laten we pistache rolls bakken!

Tijdens druilerige herfstdagen maak je mij blij door de oven die aan staat en de geur van baksels door heel je huis. Tijd om weer aan de bak te gaan dus! Deze keer ben ik aan de slag gegaan met drie ingrediënten waarmee ik pistache rolls heb gebakken. Een eenvoudig recept ideaal voor in het weekend of gewoon door de weeks wanneer je zin hebt in hartige broodjes. Snel die keuken in 😉

Ingrediënten voor circa 20 rolls

een handje hazelnoten

90 gram pistache pasta

250 gram croissant deeg

(een beetje bloem en een vel bakpapier)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed je bakplaat met bakpapier en strooi er een beetje bloem overheen.
  3. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en leg de drie vellen tegen elkaar aan. Druk de gaatjes weg en zorg dat het een groot deeg wordt.
  4. Smeer de pistache pasta uit over het deeg met een dunne laag. Hak de hazelnootjes en verdeel de helft ervan over de pistache pasta.
  5. Rol het deeg op en snijd hier circa 20 plakjes uit. Bestrooi de plakjes vervolgens met de overige stukjes hazelnoot.
  6. Bak de pistache rolls 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Laat de rolls kort afkoelen na het bakken en geniet!

Klik hier voor meer bak recepten op de website van Rotterdamfood.

Pistache rolls bakken: een heerlijk idee om zelf te maken
Spread the love