Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

BK Veilig afgieten – een creamy volkoren pasta met shiitake

Safety first bij BK Cookware

Bij BK is het motto ‘’safety first’’, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Ikzelf kan het weten, het gebeurt mij met enige regelmaat dat ik warm water over mijn sokken mors met het afgieten aan het aanrecht. Heel onnodig en risicovol, maar door de Veilig Afgieten lijn van BK hoeft mij dat nooit meer te gebeuren.

De challenge om veilig af te gieten

Deze maand kreeg ik van BK de challenge om veilig af te gieten in de keuken. BK houdt zich al sinds 1910 bezig met het topic veilig koken en ontwierp toen al een oranje kookpan met afgietdeksel. Nu is er een hele reeks pannen ontworpen waarmee veilig afgieten mogelijk is in allerlei soorten formaten. De pannen hebben een uniek afgietsysteem: de deksel van de pan kan een kwartslag draaien waardoor de pan vergrendeld kan afgieten. Op de website van BK kun je hier meer informatie over vinden.

Makkelijk in gebruik en minder afwas

Het afgietsysteem is heel makkelijk in gebruik, je kookt zoals je dit normaal gesproken doet alleen zonder gebruik te maken van een zeef. De pan zelf doet eenvoudig het werk door het draaien van de deksel. Dit scheelt ook weer afwas, want een zeef heb je nu niet meer nodig. Ook zijn de pannen makkelijk te stapelen door de hooggeplaatste handgrepen, ideaal voor elke foodie met veel kookgerei! Ik ging aan de slag met de BK Flow Cool pannenset met veilig afgietsysteem en maakte er een volkoren pasta recept mee, kook je mee?

Benodigdheden voor een 2 persoons maaltijd:

BK pan met veilig afgietsysteem

180 gram volkoren rigatoni

160 gram shiitake

120 ml. kookroom light

geitenkaas (bolletjes)

1 rode ui

1 bosui

mespuntje maizena

basilicum

olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Breng 1 liter water aan de kook in de BK Veilig Afgieten pan. Voeg de volkoren paste toe wanneer het water kookt. De pasta kook je ongeveer in 15 minuten gaar. Roer af en toe door en voel of de pasta gaar is.
  2. Ondertussen snijd je de rode ui in tweeën. Snipper 1 heft en snijd de andere helft in ringen. Snijd ook de bosui in ringetjes, je hebt hiervan maar een klein beetje nodig. 
  3. Is de pasta gaar, giet deze dan veilig af door het draaien van de deksel.
  4. Pak een wok en voeg een scheut olijfolie toe. Fruit de halve gesnipperde ui en voeg 120 ml. kookroom toe. Zet het vuur op een lage stand en voeg de pasta toe in de wok. Roer de pasta goed door de room en voeg een mespuntje maizena toe zodat de saus zich licht gaat binden. 
  5. Pak er een kleine koekenpan bij en bak de shiitake zacht in een beetje olijfolie. 
  6. Begin met het opmaken van de twee borden: schep de pasta op vanuit de wok, garneer de maaltijd af met de uienringen, geitenkaas, basilicumblaadjes, bosui en natuurlijk de shiitake. 
  7. Smakelijk eten!
Spread the love