Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Christmas choco cups

De kerstkransjes liggen weer in de schappen en we kunnen aftellen naar de feestdagen. Ik ben alvast aan de slag gegaan met chocolade kerstkransjes en pindakaas. Maak nu deze heerlijke Christmas choco cups!

De combinatie van chocolade en pindakaas is er eentje die gewoon té lekker blijft. Ik kan er niet vanaf blijven in welke vorm dan ook. Speciaal voor de feestdagen maakte ik peanutbutter choco cups met een choco kerstkransje on top. Het recept is no bake en eenvoudig te bereiden. Waar wacht je nog op!?

Ingrediënten voor circa 12 cups

330 gram melkchocolade (ik gebruik graag Callebaut chocolade)

6 el. pindakaas

50 gram havermeel

12 chocolade kerstkransjes

Bereidingswijze

  1. Doe 6 eetlepels pindakaas in een beslagkom en voeg ook het havermeel toe. Roer dit goed door elkaar tot een soort van deeg.
  2. Smelt de melkchocolade au bain marie.
  3. Breng een laagje gesmolten chocolade aan in een (siliconen) muffin bakvorm.
  4. Voeg het pindakaas deegje toe en breng nog een laag melkchocolade aan over de bovenkant.
  5. Top de chocolade cups af met een chocolade kerstkransje.
  6. Zet de chocolade cups een nachtje in de koelkast.
  7. Haal de cups uit de bakvorm en geniet ervan!

Meer tips voor de feestdagen.

Christmas choco cups
Spread the love