Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Chocolade pindakaas cups

Pindabazen opgelet, want met dit recept voor chocolade pindakaas cups gaan we ervoor zorgen dat je weer bent voorzien van je dagelijkse portie pindakaas in een lekker tussendoortje!

Iedere dag Pindakaasdag

Ben jij net zo’n liefhebber van pindakaas zoals ik, dan is het elke dag wel Pindakaasdag. Officieel is 24 januari uitgeroepen tot Pindakaasdag, wat een leuke aanleiding is voor dit recept. Zelf gebruik ik een klodder pindakaas wel dagelijks: in combinatie met granola op mijn ontbijtbowl, als pindasaus op noodles en ook in blissballs verdwijnt dit heerlijke smeuïge goedje.

Iedereen kent de Amerikaanse Reeses peanutbutter cups wel, hier heb ik nu een variant op bedacht die jij makkelijk en snel zelf kunt maken. Er zit zelfs wat extra proteïne in verwerkt waardoor het ook een heerlijke treat is voor na je workout.

Voor dit recept gebruikte ik deze pindakaas van Prozis. Bij Prozis ontvang je dit ook vaak gratis omdat je punten spaart.

Ingrediënten voor 12 chocolade pindakaas cups

375 gr. melkchocolade

250 gr. pindakaas van Prozis of gebruik 100% pindakaas

1 el. ghee

70 gr. speltmeel

ongeveer 36 pinda’s om mee af te toppen

Bereidingswijze

  1. Pak een muffin/cupcake vorm en doe hier 12 papieren cupcake vormpjes in.
  2. Smelt de melkchocolade au bain marie.
  3. Roer ondertussen in een beslagkom de pindakaas, ghee en speltmeel goed door elkaar.
  4. Zodra melkchocolade gesmolten is voorzie je alle cupcake vormpjes van een chocolade laagje als bodem.
  5. Voeg een eetlepel van het pindakaas mengsel toe en druk dit een beetje gelijkmatig aan in het vormpje.
  6. Sluit af met een laagje chocolade als bovenkant en top af met drie tot vier pinda’s per cup.
  7. Laat de chocolade pindakaas cups anderhalf uur afkoelen en geniet van dit heerlijke peanutbutter tussendoortje!

Klik hier voor meer recepten voor tussendoortjes op de website.

Chocolade pindakaas cups
Spread the love