Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Brownies met witte chocolade topping

Brownies bakken is een heerlijke bezigheid in de herfst. Ik ging de keuken in en bakte brownies met witte chocolade topping. Bak je mee?

Brownies bakken

Regelmatig heb ik deze brownies al eens gebakken en afgetopt met vrolijke sprinkles en witte Callebaut chocolade. Mijn vriend neemt ze dan mee naar kantoor, want we kunnen niet alles eten en ik moet blijven oefenen op mijn bakkunsten 😉 Ik krijg regelmatig complimenten over deze brownies dus besloot ik om dit recept uit te werken en ze nog een keer te bakken..

Niet zo maar chocolade: witte Callebaut chocolade!

Ik ontdekte laatst dat Callebaut nu ook vegan chocolade verkoopt om mee te bakken. Dit product kan je hier vinden. In combinatie met de chocolade brownies vind ik witte chocolade top om mee af te toppen, ik vind het lekker en het witte kleurtje zorgt voor een tof contrast. Ter versiering top ik ze ook nog af met sprinkles die ik heb gekregen van Super Streusel.

Ingrediënten voor 20 brownies

200 gram Blue Band te gebruiken als roomboter (of plantaardige margarine)

260 gram zelfrijzend bakmeel

120 gram kristalsuiker

3 el. cacao

200 ml. plantaardige drink

100 gram Callebaut witte chocolade (of een witte chocolade reep)

Toppings

100 gram witte chocolade

een handje Super Streusel sprinkles (gebruik kortingscode MARISA10 voor 10% korting in de webshop)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak een beslagkom en vul deze met: kristalsuiker, zelfrijzend bakmeel en cacao.
  3. Giet de plantaardige drink erbij en meng dit kort met behulp van een vork.
  4. Smelt de Blue Band in een steelpan en giet dit bij het beslag. Roer door en meng hier 100 gram witte Callebaut chocolade doorheen.
  5. Bekleed de brownie bakvorm met nat bakpapier en giet het beslag erin.
  6. Bak de brownies 30 minuten op 180 graden en laat ze afkoelen.
  7. Smelt de witte chocoladedruppels au bain marie en verdeel dit in strepen met behulp van een lepel over de brownies. Top meteen af met de sprinkles en laat de chocolade hard worden. Enjoy!

Hier kun je het recept vinden voor vegan walnoten brownies.

Brownies met witte chocolade topping
Spread the love