Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Bak deze lekkere appeltaart pannenkoekjes

Winterproof boekweit appeltaart pannenkoekjes (vegan + glutenvrij)

Heb je de weerberichten al gehoord? Er is flinke kou op komst met stevige sneeuwbuien. Nu blijven we sowieso al meer thuis dan ooit: de ideale gelegenheid om weer eens pannenkoekjes te bakken komend weekend. Niets is lekkerder dan wat verse pancakes met maple syrup in het weekend. Omdat er op Instagram veel vraag is naar glutenvrije + vegan recepten heb ik hier rekening mee gehouden. Op Rotterdamfood zie je daarom voortaan wat meer glutenvrije recepten voorbij komen. Boekweitmeel gebruik ik de laatste tijd vaker om mee te bakken, het is een ideaal glutenvrij alternatief. Vegan recepten passeren hier al de revue vanaf het begin. Bak deze lekkere appeltaart pannenkoekjes!

Ingrediënten voor 2 personen

2 bananen

80 gram boekweitmeel

1 t.l. speculaaskruiden

150 m.l. Alpro Oat no sugars (of andere haverdrink)

1t.l. bakpoeder

Toppings

een appel

1 handje blauwe bessen

maple syrup

1 t.l. speculaaskruiden

Bak deze lekkere appeltaart pannenkoekjes
  1. prak de bananen in een beslagkom fijn. Voeg dan ook het boekweitmeel, speculaaskruiden en haverdrink toe. Meng dit tot een glad beslag en roer als laatste de bakpoeder hierdoor.
  2. Pak een bakje, doe hier een handje blauwe bessen in. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg dit toe bij de bessen. Voeg de speculaaskruiden toe en meng dit. Zet het bakje opzij en begin met het bakken van de appeltaart pannenkoekjes.
  3. Het beslag kan je gieten in een grote koekenpan: bak er dan 3 tot 4 per keer. Heb je een 9 vaks pannenkoekenpan zoals ik, dan kan je deze hiervoor gebruiken. Bak de pannenkoekjes goudbruin en draai deze op. Stapel ze in hoogte op 2 borden.
  4. Als je beslag op is dan heb je twee borden met een mooi stapeltje pannenkoekjes.
  5. Voeg het appel/blauwe bessen mengsel toe uit het bakje en giet er lekker wat maple syrup over. Geniet van deze lekkere appeltaart boekweit pannenkoekjes!

Klik hier voor meer recepten op mijn website.

Bak deze lekkere appeltaart pannenkoekjes