Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bak nu deze havermout pannenkoekjes

Bak nu deze havermout pannenkoekjes

Zondagochtend had ik zin om weer wat lekkers te bakken voor het ontbijt. Ik vind het bakken met bananen echt ideaal, je kan hier zo veel soorten beslag mee maken en variëren. Daarbij is het ook erg healthy én lekker. Net zoals havermout! De vorige keer schreef ik het recept uit voor bananen poffertjes. Deze keer maakte ik bananen havermout pancakes met fruit, granola en banaan. Ideaal om de dag healthy mee te starten. En pannenkoekjes zijn natuurlijk super lekker!

Benodigdheden voor 2 porties:

2 rijpe bananen

1 ei

50 gram havermoutmeel

4 eetlepels magere kwark

Oot Keto granola

fruit: ik gebruikte 1/3 banaan, wat blauwe bessen en druiven

Bak nu deze havermout pannenkoekjes:

Prak eerst de bananen fijn. Voeg dan ook de eetlepels kwark, een ei en havermoutmeel toe. Ik gebruikte een vork om alles fijn te krijgen, maar ik kan het gebruik van een mixer aanbevelen. Zo krijg je een gladder beslag. Verhit de pan met wat bakboter/olie en bak per portie twee pancakes. Na het bakken leg je per persoon twee pancakes op het bord. Je voegt een lepel magere kwark toe per persoon en garneert het af met fruit en (keto) granola.

Gezond eten hoeft niet makkelijk te zijn. Ik hou ervan om steeds weer nieuwe recepten te ontwikkelen en om te variëren. Meer recepten op de website komen eraan! Op de site staan veel bakrecepten en op mijn Instagram kan je de lekkerste plaatjes vinden. Volg je mij hier al?

Klik hier voor meer berichten op de website.

Spread the love