Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Healthy bananen poffertjes

Eindelijk weer eens een recept online..

Het is een tijd stil geweest qua recepten op mijn site. Mijn laatste recept schreef ik in december 2018 terwijl ik het zo leuk vind om te delen. Ik pak de draad gewoon weer op 🙂 Onlangs schafte ik via Bol.com een poffertjesmaker aan. Dit stond al lang op mijn verlanglijstje en het leek mij handiger dan een poffertjespan. Ik ging er meteen mee aan de slag en maakte met bananen een healthy poffertjesbeslag.

benodigdheden voor twee middelgrote porties:

2 bananen

1 ei

100 ml (magere) melk

150 gram biologisch boekweitmeel (ik gebruikte deze van Smaakt)

1/2 theelepels Speculaaskruiden van Verstegen

2 theelepels bakpoeder

fruit, granola en magere kwark om mee af te toppen

Bereidingswijze

Begin met het prakken van de twee bananen en voeg het ei erbij. Voeg nu ook de melk, speculaaskruiden, het bakpoeder, en boekweitmeel toe en klop dit tot een glad beslag. Soms is er wat meer/minder melk nodig om dit beslag mooi glad te krijgen, probeer dit zelf ook in te schatten.

Je beslag is nu klaar, dus bakken maar! Vet de poffertjesmaker een beetje in met een kwastje + boter, giet dan het beslag erin met bijvoorbeeld een juslepel. Draai de poffertjes om zodra dit kan, wanneer ze gaar zijn verdeel je de portie over twee borden.

Garneer nu af met wat magere kwark, fruit en granola en eet smakelijk!

2 Replies to “Healthy bananen poffertjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *