Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Koffie – cacao nibs bananenbrood

Koffie – cacao nibs bananenbrood bakken

Van Jones Brothers coffee kreeg ik een pakketje met verschillende smaken koffiecups voor mijn Nespresso apparaat. Jones Brothers koffie wordt gemaakt van 100% Arabica. De koffie is verkrijgbaar als Premium Blends of single origins, voor espresso of filterkoffie. De koffiecups die ik kreeg zijn composteerbaar en bevat dus geen plastic. Ik maakte een receptje met de lungo variant en rijpe bananen. Bak nu dit lekkere Koffie – cacao nibs bananenbrood!

Ingrediënten:

5 rijpe bananen

225 gram tarwemeel volkoren

50 gram cacao nibs

2 t.l. Ghee

2 t.l. bakpoeder

1 kop koffie Lungo van Jones Brothers

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak alle 5 de bananen in een beslagkom.
  3. Zet een kopje lungo koffie en laat deze afkoelen.
  4. Voeg de bakpoeder, ghee en volkoren tarwemeel toe aan de geprakte bananen.
  5. Giet dan ook het kopje koffie in de beslagkom en blijf roeren tot dit een glad beslag is.
  6. Voeg dan ook de cacaonibs toe, roer door en giet het beslag in een cakevorm.
  7. Garneer het bananenbrood eventueel af met een banaan erop.
  8. Laat het bananenbrood 70 minuten bakken in de oven op 180 graden.
  9. Geniet ervan!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Koffie – cacao nibs bananenbrood

Spread the love