Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Witte chocolade bonbons met dadels

Een alternatief voor de chocolade bonbon zijn deze witte chocolade bonbons met dadels. Maak nu dit eenvoudige recept en snack zonder toegevoegde suikers.

Dadels

Dadels zijn van nature rijk aan gezonde stoffen, ze bevatten vezels en mineralen die kunnen helpen bij darmklachten en constipatie. Zelf ik heb dadels nog niet zo heel lang ontdekt, maar ik vind ze heerlijk om tussendoortjes meer te maken. Ik vind het lekker in combinatie met chocolade of pindakaas en ik maar er graag blissballs van. In dit artikel kun je het recept vinden van gezondere witte chocolade bonbons met dadels.

Ingrediënten voor ongeveer 24 bonbons

225 gram geblancheerde hazelnoten (bij KoRo ontvang je 5% korting met de code “MARISA5)

230 gram medjoul dadels

1 el. cacao

4 el. Prozis Zero Chocolate (of gebruik ahornsiroop)

3 el. volkoren havermout

2 el. 100% pindakaas

Toppings

230 gram witte chocoladedruppels

sprinkles

Bereidingswijze

  1. Maal de hazelnoten fijn met behulp van de keukenmachine. Voeg de dadels toe en maal opnieuw.
  2. Voeg dan ook de overige ingrediënten toe: cacao, zero chocolate of ahornsiroop, havermout en pindakaas. Meng de ingrediënten opnieuw tot er een gelijkmatige kleverige massa ontstaat.
  3. Doe de massa in een beslagkom en rol 24 blissballs/bonbons. Laat deze enkele uren in de koelkast koelen, een nachtje mag natuurlijk ook!
  4. Smelt de witte chocoladedruppels au bain marie en dompel de bonbons erin met een theelepel. Strooi er wat sprinkles overheen en laat de chocolade uitharden. Je kunt de bonbons in de koelkast koelen als je dit proces wil versnellen.
  5. E N J O Y

Klik hier voor meer no bake recepten.

witte chocolade bonbons met dadels
Spread the love