Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Voordelig vegetarisch dineren bij Humphrey’s

Voordelig vegetarisch dineren bij Humphrey’s. Nieuw september menu bij Humphrey’s aan de Binnenrotte! Ik ben alvast gaan voorproeven, lees snel meer over dit vega menu in Rotterdam.

Humphrey’s Rotterdam en het concept.

Bij Humphrey’s in Rotterdam kan je voordelig genieten van een driegangen menu. Ikzelf diner vaker bij Humphrey’s aan de Binnenrotte of aan de Otto Reuchlinweg. Deze keer hebben we een tafeltje gereserveerd bij het restaurant bij Blaak omdat het heerlijk weer is en je hier gezellig uitkijkt op het plein waar normaal gesproken de Markt ook plaatsvindt.

Het concept van Humphrey’s is ideaal en voordelig. Voor nog geen dertig euro kan je hier genieten van een drie gangen menu voor nog geen 30 euro per persoon. Wij hebben daarbij vooraf ook nog een mandje brood met smeersels gehad. Ben je benieuwd wat ik hier zoal heb gegeten lees dan snel verder.

Voorgerecht

Bij alledrie de gangen is er de keuze om voor een vegetarisch of veganistisch gerecht te gaan. Dit is voor mij een van de redenen om hier vaker te dineren. Daarnaast wisselt het menu maandelijks waardoor de gerechten meegaan met de groenten en specerijen van het seizoen.

Als voorgerecht ga ik vandaag voor de handgemaakte samosa’s met tomatencoulis met pompoenpuree en gegrilde aubergine. Ik vind het een lekker gerechtje om mee te starten al had het voor mij wel iets warmer gemogen. Het gerecht wordt lauwwarm geserveerd, daarbij moet ik wel zeggen dat we buiten het diner nuttigden. Het werd al wat kouder en ik ben gewoon een koukleum…. Al met al was het een lekker gerechtje en ik kreeg op een lekkere manier mijn veggies binnen!

Handgemaakte samosa’s – tomatencoulis – pompoenpuree – gegrilde aubergine

Hoofdgerecht

Enige twijfel is er bij de keuze voor een hoofdgerecht. Zoals aangegeven zijn er vega + vegan opties bij Humphrey’s. Het vegan gerecht is gepofte knolselderij met knoflook en quinoaspaghetti. Ik besluit om toch voor de vegetarische optie te gaan, want het gorgonzola gehalte maakt me aan het watertanden. Mijn hoofdgerecht bestaat uit paarse spitskool met gorgonzola, Turkse yoghurt en pompoenpitten. Geen moment spijt heb ik van deze keuze: de combinatie van alle smaken is voortreffelijk. Ook hebben we als bijgerecht frietjes gekregen, hiervan heb ik er een paar op. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ik nog gevraagd heb om extra truffel mayonaise bij de frietjes ;). Geen probleem voor Humphrey’s aan de Binnenrotte: dit regelen ze gewoon voor je!

Gegrilde paarse spitskool met gorgonzola, Turkse yoghurt en pijnboompitten

Nagerecht

Nagerechten staan er bij Humphrey’s genoeg op de menukaart: het diner moet immers wel goed afgesloten worden! Er zijn maar liefst zes keuze opties voor een toetje. Daarbij is er ook goed rekening gehouden met diverse allergieรซn en een vegan optie. Het najaar komt er weer aan en het is zoals gezegd wat frisser aan het worden op het terras. Ik besluit een kopje zwarte koffie te bestellen met gepofte appel en vanille ijs. Het duurt eventjes voor het nagerecht wordt geserveerd en ondertussen heb ik helaas mijn kopje koffie al naar binnen gewerkt. Dit mag de pret niet drukken, want het nagerecht is lekker! De appel is warm waardoor ook het ijs lekker creamy gesmolten is. Een fijne afsluiter van dit diner en we gaan lopend huiswaarts. Wat is het fijn dat dit weer spontaan kan op een doordeweekse dag!

Klik hier voor meer restaurant reviews op de website van Rotterdamfood.

Gepofte appel – kaneel – boerenjongens – vanille roomijs en pecannoten
Spread the love