Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan Junkfood Bar Rotterdam

Nieuwe items op de menukaart van de Vegan Junkfood Bar Rotterdam. Deze plantaardige snacks moeten natuurlijk geproefd worden. Lees er nu meer over in dit artikel!

Aan de Schiedamse Vest 144 zit sinds enkele jaren de Vegan Junkfood Bar. Hier kan je terecht voor plantaardige burgers, snacks en kleurrijke unicorn drankjes. Je kunt de Vegan Junkfood Bar inmiddels ook in andere steden vinden zoals: Eindhoven, Amsterdam en zelfs in Barcelona kan je vegan snacken.

Een aantal jaar geleden heb ik de opening van deze vestiging bijgewoond en ik heb daarna ook vaker op het terras een drankje gedaan met snacks of een lekkere plantaardige burger. Mijn laatste bezoek was alweer even geleden. Op uitnodiging van de VJFB Roffa heb ik het terras aan de Schiedamse Vest weer eens een bezoekje gebracht. Voor mijn komst spotte ik thuis al nieuwe items op de menukaart en die gaan we nu echt eens proeven!

Onze uitgebreide bestelling van de nieuwe menukaart.

De menukaart is compleet anders dan in de beginjaren. Ik kijk mijn ogen dan ook uit met deze uitgebreide veganistische opties met bijpassende sides. Ik ben erg benieuwd naar de mac and cheeze Betterballs, maar we besluiten om samen een voorgerecht te delen en we kiezen daarbij voor de Sumo Platter. Dit is een toffe schaal in de vorm van een groen blad vol met verschillende snacks van de kaart. Leuk om zo vanalles te proberen. De vegan bitterbal blijft echter toch mijn favoriet. Ik moet zeggen dat ik de Fly Wingz wel verrassend goed vind smaken! De Pnut Thai Chik’n Betterballs zijn niet zo mijn ding, maar mijn vriend vind deze echt geweldig lekker. Gelukkig heeft ieder zo zijn favoriet. 😉

Daddy VJB burger met blue daddy saus

Als hoofdgerecht ga ik voor de Daddy Burger. Dit is een roze broodje met de eerder genoemde Crunchy Fly Wingz die ik zo verrassend lekker vind en de burger is afgetopt met groenten en blauwe daddy sauce. De saus is lekker, maar ik kan deze smaak niet goed plaatsen. De medewerkerster verteld me later dat de saus is gemaakt van o.a. selderij. Mijn vriend neemt de nieuwe Mc Kroquet burger, hier ben ik ook super benieuwd naar. Mijn vriend eet niet vega, maar hij is super enthousiast! Ik neem ook een hapje en dit is een burger die ik de volgende keer ook ga bestellen, want ik hou van kroket. Als side hebben we de nieuwe Smiley Fries besteld. Deze zijn lekker en ze doen ons denken aan aardappelkroketjes. Allemaal mooie nieuwkomers op het menu van de VJFB Roffa.

Klik hier voor meer restaurant reviews op de website.

Nieuw bij de Vegan Junkfood Bar Rotterdam zijn de Smiley Fries.
Spread the love