Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Mijn favoriete ijssalons in Rotterdam

Tijdens deze zomerse dagen is verkoeling welkom. Haal een lekker ijsje en lees nu mijn artikel over mijn favoriete ijssalons in Rotterdam!

Talamore Hilligersberg

Als ik heimwee heb naar onze oude buurt dan ga ik graag naar Talamore in Hilligersberg. Aan de Weissenbruchlaan 156 kan je terecht voor een ijsje to go en lekkere koffies. Ook is er de mogelijkheid om plaats te nemen op het terras of in de zaak en je kunt hier lunchen. Talamore is daarbij een van de weinige ijssalons in Rotterdam met de optie om een heerlijke ijscoupe te nemen. Neem er een lekker koffietje bij dan is je dessert he-lemaal compleet!

De IJssalon

In Rotterdam kun je er echt niet omheen in de zomer. Aan de Meent kan je kiezen uit allerlei smaken room- en sorbetijs. Zelf ga ik standaard voor twee bolletjes Kinderbueno met een flinke toef slagroom. Wil je rustig je ijsje eten zonder alle drukte van de Meent bezoek dan eens de IJssalon aan de West-Kruiskade, hier is het rond de middag echt fijn toeven en je hebt er geen lange wachtrij zoals aan de Meent!

Florentina Chocolates

Aan de Witte de Withstraat zit Florentina Chocolates gevestigd. Hier kun je natuurlijk terecht voor de lekkerste homemade bonbons (ook vegan), maar wist jij dat ze hier ook zaa-lig softijs verkopen? Niet zo maar softijs trouwens: vegan softijs met allerlei toppings. Je kunt hier zelf jouw plantaardige softijsje samenstellen. Ze hebben allerlei formaten en je kunt kiezen uit een hoorntje of bekertje. Ik eet niet (volledig) vegan, maar ik vind dit ijsje echt heel erg lekker! Een aanrader wanneer je vegan of lactosevrij eet of wanneer je net zoals ik van ijsjes houd en eens iets nieuws wilt proberen.

Vegan softijs van Florentina Chocolates

De IJsmaker

Nieuw! De IJsmaker heeft onlangs de vierde vestiging geopend. Dit is een gloednieuwe kleurrijke vestiging waar je zelf jouw ijsje samen kunt stellen met behulp van bestelzuilen. Super leuk om hier je eigen hoorntje, room- of sorbetijs te kiezen met evt. chocolade en slagroom. Deze nieuwe vestiging van de IJsmaker kun je bewonderen aan de Nieuwe Binnenweg 147: go, go, go!

IJscuypje

Na een lange werkdag en treinreis heb ik wel zin in een lekker ijsje. Wat is het dan ideaal dat er op het Centraal Station van Rotterdam een vestiging zit van IJscupje. Deze ijssalon kun je sindskort vinden naast de Smullers. Ijscuypje verkoopt allerlei ijsjes: roomijs, sorbetijs en softijs. Het liefst haal ik er zelf een lekker sundae ijsje met chocolade of caramel swirls.

Bram Ladage

Softijs met spikkels, soms wil je het gewoon! Lekker op een hoorntje zonder poespas, Bram Ladage verkoopt het voor een prikkie. Vergeleken met andere ijssalons is een softijsje hier echt betaalbaar. Naast softijs verkopen ze ook sundae ijsjes en uiteraard kan je hier ook terecht voor een patatje met diverse snacks.

Natuurlijk zijn er nog veel meer ijssalons in Rotterdam, maar ik moest een selectie maken en dit zijn echt mijn favorietjes in de stad. Stay tuned, want ik schrijf vast nog meer artikelen over mijn favoriete treat: IJS!

Klik hier voor mijn eerdere blog over ijssalons in Rotterdam.

Softijs met spikkels van Bram Ladage
Spread the love