Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Chocolade muffins met sinterklaas strooigoed

Sinds dit weekend is de sint weer in ’t land

Chocolade muffins met sinterklaas strooigoed, een zalige traktatie die je snel zelf maakt met de bakmixen van Xenos. Pakjesavond komt met de intocht van sinterklaas dit weekend dan toch echt in zicht. Nog even aftellen naar 5 december en oefenen maar met de traktaties totdat je schoen gevuld is!

In samenwerking met Xenos heb ik chocolade muffins gemaakt met botercreme, cupcake versiering รฉn chocolade strooigoed. De chocolade kruidnoten zijn mijn favoriete sinterklaas snack dus deze mogen niet ontbreken op mijn nieuwste muffin creaties.

Nou…., eerlijk gezegd is het niet he-le-maal mijn eigen creatie op het decoreren en de foodfotografie na. Ik heb deze keer omwille van de tijd niet zelf een recept ontwikkeld en ik ben aan de slag gegaan met de chocolade cupcake mix van TastyMe die ik (als ambassadrice) online heb besteld via Xenos.nl.

Benodigdheden voor 16 chocolade muffins

Siliconen cupcakevorm grijs

Cupcake set sint

Choco cupcake mix (glutenvrij + lactosevrij)

Botercreme dr. Oetker of bestel deze online bij Xenos

Spuitzak om de botercreme in te doen kan je hier vinden

Chocolade munten in netje

Chocolade kruidnoten gekocht bij Xenos Nieuwe Binnenweg of gebruik de kruidnoten die je in huis hebt

Bereidingswijze

Hier zou ik een lang verhaal van kunnen maken, maar dat gaan we niet doen. Volg de aanwijzingen van de cupcake mix en maak vervolgens de botercreme met de aanwijzingen op de verpakking. Makkelijker kan ik het niet maken! Laat de choco muffins ongeveer een half uurtje afkoelen in de cupcake bakvorm. Decoreer de chocolade muffins vervolgens af met de prikkers, de botercreme en het sinterklaas strooigoed. Geniet ervan!

Klik hier voor mijn chocolade kruidnoten recept van vorig jaar.

Chocolade muffins met sinterklaas strooigoed van Xenos.
Spread the love