Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Spicy pompoen tomaten soep

Eet met het seizoen mee en maak nu deze heerlijke spicy pompoen tomaten soep.

Pompoensoep is iets wat ik zelf echt heel graag eet. Nu de dagen wat korter worden en het buiten kouder is gaat er voor mij niks boven een warme kom soep. Homemade soep met een spicy touch. Hou je niet van spicy laat dan het pepertje achterwege en voeg een snufje peper toe. Lees snel verder voor het recept en maak dan een grote pan soep voor de hele week!

Ingrediënten voor circa 10 koppen soep

een flespompoen

2 gele uien

een rode paprika

20 snoeptomaatjes

1 pastinaak

paar takjes basilicum

paar takjes koriander

sap van 1 limoen

een snuf kaneel

halve rode peper (of gebruik gewoon een snuf witte peper)

1200 ml. water

optioneel: room en bosui als toppings

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, halveer de tomaatjes en snijd alle groenten in blokjes.
  2. Pak een grote braadpan en verhit olijfolie of ghee.
  3. Bak de ui, rode peper, pastinaak en paprika kort.
  4. Voeg de takjes basilicum en koriander toe en voeg alle overige groenten toe.
  5. Voeg een snuf kaneel en het limoen sap toe en bak de groenten en kruiden kort mee.
  6. Voeg 1200 ml. water toe en laat de soep ongeveer 45 minuten koken op een laag vuurtje.
  7. Zijn de groenten goed gaar gekookt, pureer dan met een staafmixer.
  8. Top de soep af met (plantaardige) room en bosui.
  9. Serveertip: eet een sneetje koolhydraatarmer zuurdesembrood van Jordy’s Bakery bij de soep. Dit is echt mijn lieveling brood!

Klik hier voor meer recepten op Rotterdamfood.nl

Spicy pompoen tomaten soep
Spread the love