Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Lunchen bij het SS Rotterdam

Het SS Rotterdam moet je wel een keer bezocht hebben.. Daarom ging ik lunchen bij het SS Rotterdam. Lees nu mijn review!

De historie van het SS Rotterdam

Het SS Rotterdam was in dienst van de Holland-Amerika Lijn (HAL). Zo’n 38 jaar heeft dit stoomschip als passagiersschip gevaren van Rotterdam naar Amerika. Inmiddels ligt het SS Rotterdam vast in Rotterdam (wijk Katendrecht) en kan iedereen hier een bezoekje brengen. Je kunt hier een rondleiding boeken, in de zomer een drankje doen op het dek inclusief zwembad en er zijn diverse restaurants waar je een hapje kunt eten.

Lido Grill

Een van deze restaurants is Lido Grill, wij zijn hier heel last minute gaan lunchen. Een dag voor het weekend hebben wij nog een reservering kunnen maken voor een lunch op zaterdag. Reserveren kan door even te bellen of door online een reservering te maken.

Nog niet eerder had ik het SS Rotterdam bezocht en ik moest daarom ook even zoeken naar de ingang van het restaurant. Het SS Rotterdam is nog steeds ingericht als cruiseschip waardoor ik het gevoel krijg dat ik op vakantie ben.

Lido Grill is een van de restaurants waar je terecht kunt voor een drankje en maaltijd. De menukaart is basic, je kunt hier tomatensoep en sandwiches bestellen. Zelf ga ik voor deze soep met daarna de bietenburger. De tomatensoep is niet bijzonder, maar de bietenburger daarentegen vind ik zéér smaakvol. Ik heb er een prima portie frietjes bij gekregen: niet te veel en niet te weinig voor een lunch.

Mijn eindoordeel is dat je echt een keer het SS Rotterdam moet bezoeken. Bij Lido Grill kan je met een breed publiek gaan lunchen en het doet denken aan de daghap van een gemiddeld eetcafe. Als je een leuke ervaring wil opdoen en niet al te hoge verwachtingen hebt van het eten dan is Lido Grill zeker een bezoekje waard. Verwacht je meer van je lunch/diner bekijk dan eens de overige restaurants van het SS Rotterdam. Wellicht kom ik daar later zelf ook nog eens op terug 😉

Klik hier voor meer reviews op de website.

Lunchen bij het SS Rotterdam
Spread the love

One Reply to “Lunchen bij het SS Rotterdam”

Comments are closed for this post.