Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Kinder Country squares

Een guilty pleasure van me is toch echt Kinder Chocolade. Bueno en Kinder Country cereals vind ik dan lekker, vanwege het witte melk laagje. Ik heb er een variant van squares mee gemaakt met de witte chocolade die ik heb gekregen van Crisp.

Het Milky effect

Kinder Chocolade typeert zich voor mij als creamy en fijn. Ik ben zeker geen chocolade monster, maar hier kan ik echt cravings naar hebben. Sowieso bevatten veel van mijn recepten vaak chocolade omdat ik het gewoon heel erg leuk vind om met dit product wat lekkers te maken. Via Crisp bestelde ik onlangs de witte chocolade en door dit te mengen met Griekse yoghurt en gepofte spelt krijg je een lekker creamy laagje dat lijkt op de Kinder Country variant.

Witte chocolade gekregen van Crisp

Ingrediënten voor 16 Kinder Country squares

130 gram witte chocolade

175 gram Griekse yoghurt

50 gram gepofte spelt

400 gram melkchocolade

Bereidingswijze

  1. Smelt de helft (200 gram) van de melkchocolade au bain marie en bekleed een brownie bakvorm met bakpapier. Giet de gesmolten melkchocolade hierin als een eerste laag. Laat de melkchocolade, indien mogelijk, een half uurtje afkoelen in de koelkast.
  2. Meng de Griekse yoghurt met de gepofte spelt. Smelt dan ook de witte chocolade au bain marie en voeg de gesmolten witte chocolade toe aan de Griekse yoghurt en gepofte spelt. Meng dit goed door elkaar en giet dit op de melkchocolade voor een tweede creamy laag. Laat dit een uurtje afkoelen in de koelkast.
  3. Smelt de overige 200 gram melkchocolade au bain marie en de laatste laag aan. Verdeel de melkchocolade goed over de hele bakvorm met behulp van een theelepel. Zet de brownie bakvorm 2-3 uur in de koelkast en snijd hier dan 16 squares uit: geniet ervan!

Klik hier voor meer recepten.

Kinder Country squares
Spread the love