Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Recept voor groenten spring rolls

Van Koh Thai ontving ik een perspakketje waarmee ik aan de slag ging om groenten spring rolls te maken. Zelf spring rolls vullen is echt een feestje om te doen en je kunt er goed meer variëren door de de ingrediënten te veranderen. Bovendien is het ook nog healthy en licht, ideaal voor deze tijd waarin we veel thuis zijn.

Ingrediënten voor 6 springrolls:

6 Rijstvellen van Koh Thai

50 gram sla

50 gram wortel sliertjes

9 groene asperges

30 gram spinazie

1 peper gesneden in kleine stukjes

optioneel als bijgerecht noodles of rijstvermicelli van Koh Thai en een dipsausje

Bereidingswijze

Begin met het koken van de asperges, deze zijn na ongeveer 5 minuten koken op een hoog vuurtje gaar. Giet ze af en snijd de asperges in tweeën. Zet een steelpan op een (heel) laag vuurtje en week de rijstvellen stuk voor stuk tot ze zacht worden. Zodra de rijstvellen zacht zijn geweekt kun je ze gaan vullen met sla, asperges, spinazie, wortel en de stukjes peper.

Je vouwt de rijstvellen eerst boven en onder recht, daarna kan je ze gaan rollen. De eerste spring roll is klaar, vul en rol de overige 5 spring rolls. Als je (optioneel) nog een bijgerecht wil kook dan ook de noodles of rijstvermicelli gaar. Presenteer de spring rolls in een rond kommetje met een bakje dipsaus, lekker als snack of met een bijgerecht. Smakelijk eten!

Spread the love