Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Nieuw in Rotterdam: Madame Saigon

Proef de smaken van Vietnam bij Madame Saigon. Een sfeervol restaurant waar je kunt genieten van de Vietnamese keuken met bijpassende tropische drankjes. Nieuw in Rotterdam!

De ligging en het interieur

Madame Saigon ligt aan de Schiedamse Vest nabij Witte de Withstraat en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij wandelen er naartoe vanaf te stad via metrostation Eendrachtsplein. Bij binnenkomst worden we bijzonder gastvrij ontvangen en we mogen zelf een plekje uitzoeken in het prachtige restaurant. Het interieur is kleurrijk en heel sfeervol. Overal zien we kleurrijke muren, schilderijtjes, prachtige lampen en details. Deze plek leent zich voor de hele dag: lunch, diner en voor een drankje in de avond. Wij starten met een lemongrass ice tea en de madam mango (mocktail).

Ice tea (l) en madam mango cocktail (r).

Een mix aan starters proeven

Op uitnodiging van Madame Saigon mogen we verschillende gerechten proeven van de menukaart. We willen zo veel mogelijk proeven, dus besluiten we een aantal voorgerechten samen te delen. We bestellen de vegan springpolls, Saigon Dumplings (vega) en vegan Goi Cuon Chay (rice paper rolls). Ondertussen loop ik een rondje door het ruime restaurant. Madame Saigon heeft namelijk nog een verdieping die je kunt bereiken via een trap in het midden van het restaurant. Vanaf boven heb je mooi uitzicht op het gehele restaurant met de prachtige lampen met aapjes en de bar. Madame Saigon vind ik heel sfeervol voor de vond, maar ook lekker cozy voor de (na)middag. Wij eten hier rond lunchtijd en je kunt dan alle gerechtjes en drankjes van de menukaart kiezen en Madame Saigon serveert tot 17.00 uur ook Vietnamese baguettes.

Het duurt niet lang wanneer onze voorgerechtjes arriveren. Bij onze starters worden bijpassende dipsausjes geserveerd en we krijgen extra bordjes zodat we alles kunnen delen. Je kunt met chopsticks eten, maar als dit niet lukt dan is er ook gewoon bestek. 😉

De starters smaken naar meer! Zelf ben ik het meeste fan van de vegetarische Saigon Dumpings. Ze zijn zalig en prima te dippen met behulp van de chopsticks. De vegan springrolls zijn echt mega rijk gevuld en goed warm geserveerd. De vegan Rice paper rolls zijn van aardig groot formaat en ook goed gevuld met veggies. Op de foto onder de tekst zijn alle voorgerechtjes te zien.

Madame Saigon gyoza’s, rice paper rolls en springrolls

Kom maar door met het hoofdgerecht!

Omdat het voorgerecht naar meer smaakt bestellen we snel ons hoofdgerecht. Normaliter zijn de ‘echte hoofdgerechten’ inclusief rijst en noodles naar keuze. Mijn oog viel echter meteen op de Vietnamese pannenkoek: Banh Xeo Chay met o.a. tofu en taugé. Dit is echt een mega lekker vega gerecht en het is ook een volwaardig hoofdgerecht als je het mij vraagt. De ‘pannenkoek’ is lekker krokant én dun. De pannenkoek is dubbelgeklapt en daaronder rijkelijk belegd met o.a. taugé, tofu en een lekker sausje. Voor dit gerecht ga ik zeker nog eens terug.

Een tropisch nagerecht als afsluiter

Tijdens het hoofdgerecht viel me op dat er wel heel vaak gevulde kokosnoten (met kokoswater) worden besteld als drankje. Dit triggerde me om als dessert de Madame special te bestellen: een kokosnoot gevuld met ijs, chocoladesaus en geroosterde pinda’s. Ik hou van ijs, maar ben minder fan van kokos en toch ga ik ervoor! Ik krijg er geen spijt van, het smaakt geweldig. Het ijs schraap je uit de kokosnoot samen met het kokosschraapsel: een tropische beleving in hartje Rotterdam!

Klik hier voor meer restaurant reviews op de website.

Madame special dessert: kokosnoot met ijs, chocoladesaus en geroosterde pinda’s.

Spread the love