Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Nieuw: Danerolles plantaardige koekjes

In de supermarkt kan je nu het nieuwste product vinden van Danerolles: vegan koekjes die je zelf alleen nog maar hoeft af te bakken in de oven. Binnen amper 15 minuten smul jij nu van drie verschillende soorten koekjes!

Danerolles, je kent ze vast van onder andere de afbak croissants. Een rol met deeg dat je alleen nog maar in de oven hoeft af te pakken na wat simpel vouwwerk. Er is iets nieuws in de supermarkt, namelijk Danerolles koekdeeg, verpakt als een soort worst, verkrijgbaar in drie plantaardige varianten.

Drie verschillende smaken

De vegan koekjes zijn verkrijgbaar in drie smaken:

Chocolate Chunk: smeuïg koekjesdeeg met chocolade.

Cranberry Almond: koekjesdeeg met een combinatie van gedroogde cranberry’s en knapperige amandelen.

Oat Cinnamon: echt een herfst koekje met havermout en een vleugje kaneel (dit is mijn persoonlijke favoriet).

Via Kroon op het Werk heb ik ze gekregen en ik heb alledrie de koekjes zelf gebakken en geproefd. Oat Cinnamon is bij mij echt favoriet, daarna de Cranberry Almond en Chocolate Chunk staat bij mij op een mooie plaats drie.

Een aantal tips

Het bakken van deze koekjes is heel eenvoudig. Volg hiervoor de aanwijzingen die op de verpakking staan. Zelf leek het mij wel een uitdaging om er 8 plakjes uit te snijden, maar na de eerste rol kreeg ik er handigheid in en blijkt het prima mogelijk om er per rol 9 tot 10 koekjes uit te krijgen.

Aanvullende tips:

Twijfel niet bij het snijden van het deeg in plakjes. Gebruik een scherp mes zonder kartels en duw het deeg waar nodig aan voor een mooie ronde vorm.

Schrik er niet van dat de koekjes ‘zacht’ uit de oven komen, ze harden uit na een aantal minuutjes. Draai ze daarna om en laat ze op de kop afkoelen voor een crunchy onderkant.

Klik hier voor meer bak recepten op de site.

Nieuw: Danerolles plantaardige koekjes
Spread the love