Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Restaurant Floats: een heerlijke plek aan het water

Tijdens een zomerse dag in Rotterdam is niets heerlijker dan lekker genieten aan het water. Restaurant Floats: een heerlijke plek aan het water. Bij Floats zit je deze zomer goed voor ontbijt, lunch en diner. Ik ben er gaan dineren: lees nu mijn review!

Floats Rotterdam

Floats is een uniek Frans internationaal drijvend restaurant dat klassiekers serveert met een eigen draai. Restaurant Floats ligt in de Wijnhaven direct naast H2OTEL en is te bereiken via de receptie van het hotel. Daar pak je de trap naar beneden en je ziet gelijk dat dit een heerlijke hotspot is. Restaurant Floats kijkt uit op de Wijnhaven en heeft een terras op het water. Je kunt hier ook heerlijk een drankje doen met vrienden. Daarnaast serveert restaurant Floats de gehele dag lekkere gerechten: ontbijt, lunch, diner en er zijn diverse snacks voor bij de borrel. Ik mocht, op uitnodiging, komen dineren zodat ik gerechtjes kan proeven van de nieuwe menukaart.

Ontvangst en service

We zijn super vriendelijk ontvangen door het personeel en de ongedwongen sfeer komt meteen duidelijk naar voren. Het interieur van het restaurant is klassiek / modern met veel licht en prachtig uitzicht. We krijgen al snel zuurdesembrood met huisgemaakte miso boter geserveerd. De miso boter is lekker luchtig en heel smaakvol. De sneetjes zuurdesembrood zijn lekker dun, waardoor dit niet te zwaar valt. Het is een lekkere starter en de miso boter van Floats smaakt naar meer!

Zuurdesembrood met miso boter

Voorgerecht en veel vega op de kaart

Thuis had ik al een hele studie gemaakt van de menukaart, zoals een echte Foodie dit doet! Het valt me op dat er bij iedere gang wel een vega(n) gerecht te bestellen is en er staan sowieso veel groenten op het menu. Ik ben benieuwd naar de burrata met aardbeien en de watermeloen tataki. Dit zijn meteen de voorgerechten die we ook bestellen. De burrata met aardbeien is erg goed, zo’n lekkere combinatie. De watermeloen tataki is een bijzonder gerecht: gegrilde watermeloen met een Aziatisch tintje. Een verfrissende zomerse starter, die bijna lijkt op de tonijn variant.

Watermeloen tataki als voorgerecht

Hoofdgerecht met frietjes en seizoensgroenten

Tijdens ons bezoek aan restaurant Floats valt het op dat er ook veel hotel gasten zijn die buiten een drankje doen. De hotelkamers zitten ook links en rechts van het restaurant, maar daar hebben wij geen last van. Af en toe zie je wat mensen met koffers voorbij komen, maar dat is ook wel weer leuk om te zien. We zijn alweer toe aan het hoofdgerecht. Ik ga voor de knolselderij steak met frietjes en seizoensgroenten. De knolselderij steak is echt fantastisch lekker, er zitten kleine beukenzwammen op met pure van zwarte knoflook: erg smaakvol. De frietjes en seizoensgroenten zijn ook top, wij kregen vooral groene asperges en daar houd ik wel van.

Knolselderij steak met frietjes en seizoensgebonden groenten

Er is altijd ruimte voor een dessert

De keuken bereidt zo veel mogelijk alles vers, hierdoor kan het soms eventjes duren, maar geloof me dat is het echt waard. Ondertussen staat het personeel open voor een praatje en vertellen ze enthousiast over hun gerechten, restaurant Floats heeft hierdoor ook een gezellige sfeer. Als kaasliefhebber sla ik een kaasplankje als dessert niet af. Bij restaurant Floats staat er een kaasplankje op het menu van de Kaashoeve uit Rotterdam. Op mijn kaasplankje: Tomme de Savoie een rauwmelkse koekaas met natuurkorst, Neufchateau type camembert uit Normandie, Blue des causses blauwe kaas die familie is van de Roquefort. De lekkere jam en het vijgenbrood maken dit kaasplankje compleet. Restaurant Floats: een heerlijke plek aan het water. We hebben echt genoten van dit heerlijke driegangen diner en houden restaurant Floats in gedachten voor een volgend etentje!

Restaurant Floats – Wijnhaven 20A

Klik hier voor meer restaurant reviews op de website van Rotterdamfood.

Kaasplateau van de Kaashoeve Rotterdam
Spread the love