Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Het is vandaag Mepal International Picnic Day

Het is vandaag Mepal International Picnic Day! Tijd om inspiratie op te doen en met de nieuwste items van Mepal.

Isoleerfles Ellipse

Met dit zomerse weer is het heerlijk om buiten te eten. Dit kan lekker in het park, aan het water of natuurlijk gewoon thuis in de tuin of op het dak. Met de nieuwe lijn van mepal houd je al het lekkers goed vers en koud/warm. Zelf ben ik sinds deze zomer helemaal weg van deze nieuwe thermofles waaruit ik dagelijks koud water drink. Je drankje blijft hierin 12 uur koud en maar liefst 24 uur verwarmd. De thermofles is 100% lekdicht en is natuurlijk BPA vrij. Extra pluspunt is dat deze thermofles ook van buiten niet vochtig wordt.

Mepal International Picnic Day

Terug naar International Picnic Day, want op 18 juni is het zo ver. Ik heb alvast wat inspiratie voor je opgedaan zodat jij deze dag lekker buiten kunt genieten van een complete picnic. Met de items uit de Mepal webshop ben ik aan de slag gegaan. Een picnic voorbereiden is zo gebeurt, waar wacht je nog op?

De gerechten

Voor Mepal International Picnic Day heb ik een eenvoudige picnic voorbereid. In totaal heb ik amper 20 minuten doorgebracht in de keuken om de picnic voor te bereiden. Ideaal voor tijdens een warme zomerdag! Ik zal in het kort omschrijven hoe ik deze picnic gemaakt heb.

Koude fruitsalade en een frisse salade

Voor de Cirqula kommen bereid ik een koude fruitsalade en een frisse salade met walnoot. De fruitsalade bestaat heel simpel uit verse aardbeien en blauwe bessen. Deze hoef je alleen even af te spoelen met water, daarna kan je de kleine Cirqula kom hiermee vullen. Dan de frisse salade, vul de grotere Cirqula kom met veldsla en snijd tomaatjes in vieren en komkommer in plakjes. Voeg de komkommer en tomaat toe aan de veldsla. Als laatste top je de salade af met een handje walnoten en besprenkel wat olijfolie over de salade.

Plantaardige yoghurt met granola

Draai de bovenkant van de isoleer lunchpot Ellipse los. Vul de onderkant met plantaardige yoghurt en vul vervolgens de bovenkant met granola. Momenteel eet ik graag deze granola in mijn yoghurt. Dit gerechtje is lekker gezond en kan natuurlijk ook fungeren als dessert. De inhouden van de isoleer lunchpot Ellipse blijft circa 12 uur gekoeld.

De overige gerechtjes

De overige gerechtjes serveer ik in servies Flow-Brush, het nieuwste servies van Mepal. Een mooie lijn die ideaal is om allerlei lekkers op te serveren. Deze lijn is ook handig in gebruik wanneer je vaak buiten in de tuin eet. In de kommen doe ik wat komkommers, koekjes van BioToday, en truffel burrata met tomaatjes er omheen. Dit is echt genieten, ga je binnenkort ook picknicken?

Klik hier voor mijn artikel over meal preppen met de producten van Mepal.

Mepal International Picnic Day

Spread the love