Heerlijke paasquiche met asperges en broccoli
april 16, 2025

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van een uitgebreide brunch vol kleur en smaak. Een van de lekkerste gerechten die niet mag ontbreken op de paastafel is een quiche – en dan het liefst met seizoensgroenten.
Deze paasquiche met asperges en broccoli is niet alleen feestelijk en gezond, maar ook makkelijk vooraf te maken. De knapperige bodem, romige vulling en frisse voorjaarsgroenten maken dit recept een echte publieksfavoriet. Ideaal om te delen met familie of vrienden tijdens de paasbrunch.
Ingrediënten voor 1 quiche (4-6 personen)
270 gram bladerdeeg
150 gram feta
300 gram asperges
175 gram cottage cheese
6 kleine eieren
400 gram broccoli(rijst)
een paar takjes bieslook
snufje peper en zout
Tip: gebruik een quichevorm van circa 22 cm.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de achterkant (1cm) van de witte asperges en schil ze. Snijd de asperges klein in stukjes van circa 3 cm. Kook de asperges zo’n vijf minuten en giet ze af, laat de asperges kort afkoelen.
- Vet de quichevorm in, ik doe dit altijd graag met ghee en ik gebruikte een quichevorm van 20 cm doorsnede. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verwijder eventuele randjes over de quichevorm. Prik met behulp van een vorm enkele gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.
- Klop de eieren met de cottage cheese door elkaar in een beslagkom en voeg een snufje peper en zout toe. Verkruimeld de feta en voeg dit samen met de broccoli rijst toe. Meng dit goed door elkaar en voeg als laatste de asperges toe.
- Giet de inhoud van de beslagkom op het bladerdeeg en top af met kleine stukjes bieslook.
- Bak de quiche 45-50 minuten op 180 graden.
- Laat de paasquiche met asperges en broccoli kort afkoelen.
Klik hier voor meer tips voor de paasdagen.
