Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Dineren bij UMAMI by Han

Dineren bij UMAMI by Han

Bij UMAMI by Han kan je terecht voor shared diner in een modern oosters jasje. Het restaurant is modern ingericht en op de menukaart zijn ook veel vegetarische gerechten te vinden. De hoogste tijd om dit restaurant bij Rotterdam Blaak weer eens een bezoekje te brengen. Vraag je je nog af of de gerechtjes ook Instagramable genoeg zijn lees dan snel verder ๐Ÿ˜‰

Social dining

Een belangrijk uitgangspunt in de Chinese cultuur is dat het delen van eten mensen dichter bij elkaar brengt. De menukaart is zo ingericht dat je meerdere lichte gerechten kunt kiezen en hier samen een 3 tot vijf gangen diner mee samenstelt. Per gang kies je per persoon 2 gerechtjes en als je met een aantal personen uit eten gaat heb je al snel een tafeltje vol met kleurrijke gerechten.

Kleurrijk met veel groenten

De gerechtjes van UMAMI by Han zijn stuk voor stuk prachtig opgemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van eetbare bloemen en popcorn. De popcorn zit op het zeewier gerecht wat ik heb besteld tijdens de eerste gang. De popcorn met zeewier is een van mijn favorietjes, ik heb dit gerecht al eens eerder gegeten. De menukaart is al wel een tijd hetzelfde gebleven valt me op. Niet dat ik hier heel vaak kom, ik denk eens per jaar tijdens een speciaal moment als ik wat te vieren heb. Voor mij als vegetariรซr is het heel fijn dat er veel gerechten met groenten op het menu staan. En doordat je kan delen is het ook prima als een ander wel vlees of vis neemt. Met een groepje kan je zo vanalles wat proeven.

Watermeloen Wakame

Nog meer gerechten en een lekker dessert

Zelf heb ik naast de Watermeloen Wakame nog een aantal andere favorieten waaronder de tofu bites en de tempura asperges. Ik ben zo dol op asperges en wanneer ik die op de menukaart zie staan wil ik ze gewoon eten. Na vier gangen is het tijd voor een afsluiter. Als dessert ga ik voor de caramel figs: een toetje met geconfijte vijgen, karamelroomijs, chocolade en passievruchtensaus. Samen met een zwart bakje koffie een heerlijke afsluiting van het diner.

Klik hier voor meer restaurant reviews op de website.

Caramel figs
Spread the love